powered by www.bluechip.hu

The Walking Dead: 400 Days Teszt

A The Walking Dead című sorozat újonnan megjelent kiegészítőjéről olvashattok egy kisebb összefoglaló tesztet.

by Morzan
2013. July 16. 10:49
A Telltale a nem rég elérhetővé tette a The Walking Dead legújabb kiegészítőjét, ami a 400 days nevet kapta. A DLC az első és a készülő második sorozat cselekménye közt képez hidat. A játék varázsa és a játékmenet nem változott, viszont megismerkedhetünk pár új karakterrel.
The Walking Dead: 400 Days


Ahogy ezt már a bevezetőben is szóvá tettük, a 400 days kiegészítő nem az első epizód folytatása, amolyan hidat képez az első és a második sorozat cselekménye között. A fejlesztőknek ezzel az volt a céljuk, hogy egy kis ízelítőt adjanak, megfelelően felvezessék, bemutassák a második sorozatban szereplő karaktereket a játékosok számára. A DLC -ben 5 teljesen új karaktert ismerhetünk meg, név szerint - Vince, Shel, Bonnie, Wyatt és Russell -t., akik történetét követhetjük végig a játékmenet alatt.


A játékban már az elején egy érdekes kép fogad bennünket, hiszen egy táblát láthatunk, amin elveszett hozzátartozókat keresnek, rajtuk előbb említett karaktereinkkel. Ezeket a képeket letéphetjük, és már kezdődik is a sztori. Minden kisebb történet 10-15 perces játékmenetet biztosít, és a fertőzés 400 napján szórja el ezeket.



A egy-egy sztori alatt igen sok durva, és idegtépő dolgot láthatunk. A fejlesztők rengeteg drámai és meghökkentő jelenetet sűrítettek bele a kis történetekbe, olyannyira, hogy elképesztően gyorsan és olyan nehéz döntéseket kell meghozzunk egyről a kettőre, hogy alig van időnk gondolkodni a megfelelő lépésen - azonnal döntést kell hozzunk.
Elképzelhető, hogy ahogy döntéseink az első sorozatban hatással vannak a 400 days kiegészítőre, úgy a kiegészítő hatással lesz majd a második sorozatra is.



Mindegyik szkriptelt, irányított, főleg átvezető animációkból álló menet, tehát nagy változások nem történtek. A grafika és az irányítás is már a megszokott, bár egy kiegészítőről van szó, így nagyobb változást nem is várunk el. Nagyobb probléma, hogy a kis történetek mindegyike olyan elvarratlan szálakat hagy maga után, hogy elég nagy hiányérzetünk támad - jogosan is. A fejlesztők rengeteg új karaktert és történetet tártak fel előttünk, így előfordulhat, hogy a 10-15 perces játékmenetek alkalmával nem igazán tudjuk beleélni magunkat az adott karakter szituációjába. 



A folytatást mindenképpen várom, hiszen kíváncsi vagyok, hogy az újonnan megismert történetek miképp folytatódnak - és hogyan függnek majd össze. Azt viszont leszögezhetjük, hogy a fejlesztőknek ismét sikerült a Walking Dead -hez méltó és már elvárt tartalommal szolgálnia.

Értékelés: 8.5

 Pozitívum:  


  • The Walking Dead féle dráma
  • Még mindig tud sokkolni
  • Érezni a folytatást a levegőben

Negatívum:  


  • Túl rövidek az epizódok
  • Nincs semmi újdonság