powered by www.bluechip.hu

A világ első AMD FM2+ APU-khoz készült alaplapja

Az ASUS bejelentette az új A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok megjelenését.

by Blake Dashed
2013. August 09. 08:58
Címkék: amdfx, cpu, alaplap, apu, amd, asus
Az új ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok egyaránt támogatják a közeljövőben megjelenő AMD Kaveri FM2+, valamint a jelenleg elterjedt Richland és Trinity FM2 APU-k használatát.
Ezek különlegessége, hogy a világ összes többi alaplap-gyártója termékeinél előbb, elsőként támogatják az AMD új Socket FM2+ APU-k (Accelerated Processing Units, gyorsított feldolgozó egység) használatát. 

Az AMD A88X lapkakészletével felszerelt A88XM-A és az A55 lapkakészletes A55BM-A/USB3 egyaránt Micro-ATX kivitelű alaplap, amelyek tökéletesen alkalmasak a meglévő AMD „Richland” és „Trinity” FM2 APU-k használatára, de hardveresen fel vannak készítve a közeljövőben megjelenő, DirectX 11.1 és PCI Express 3.0 natív támogatására képes AMD „Kaveri” FM2+ APU-k befogadására. 

Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplap is támogatja a Kaveri beépített PCI Express 3.0 technológiáját, és exkluzív technológiákkal segíti a nagyobb teljesítményt és megbízhatóbb működést. Az USB 3.0 Boost technológia a szokásos USB 3.0-hoz képest akár 1,7-szer gyorsabb adatátvitelre képes az UASP szabványú (USB Attached SCSI Protocol, USB-n csatlakoztatott SCSI) eszközökkel. Az USB 3.0 Boost egy optimalizált turbó módot is magában foglal, amellyel az adatsebesség minden szabványos USB 3.0 eszközénél nagyobbra növelhető. 

Mindkét alaplapot kényelmesen használható UEFI BIOS-szal szerelték fel, Fan Xpert ventilátorvezérlés gondoskodik a csendesebb munkakörnyezetről és a jobb hűtési hatékonyságról, emellett exkluzív ASUS 5X Protection technológia biztosítja a magas fokú megbízhatóságot és teherbírást. A DIGI+ VRM feszültségszabályozás révén a processzor tápellátása precíz, digitális eszközökkel szabályozható a kisebb energiafelhasználás és a jobb stabilitás érdekében, miközben az I/O csatlakozókat és a DIMM bővítőhelyeket áramvédőkapcsolók (visszakapcsolható „biztosítékok”) védik a rövidzárlatoktól és feszültségtüskéktől. 

              


Az érzékeny alkatrészeket elektrosztatikus feltöltődés elleni földelés védi az elektromágneses interferenciáktól, emellett az alaplapon olyan kiváló minőségű, ipari minősítésű, a szokásos működési körülmények között (65 °C-os hőmérsékleten) legalább 50 éves folyamatos használatra méretezett szilárdtest-kondenzátorok találhatók — ez több mint duplája a szokásos elektrolitkondenzátorok élettartamának.  A krómoxid-bevonatú rozsdamentes acél hátoldali I/O-csatlakozókat 72 órás sópára-tűrési tesztekkel vizsgálták, így biztosítva a kiemelkedő korrózióvédelmet és a hosszabb élettartamot. 

Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapot később további modellek követik majd. Az ASUS FM2+ alaplapok teljes választékáról további információk az év további részében várhatók. 

Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok hazai elérhetősége szeptember második felére várható. Az árakról egyelőre nincsenek pontos információink, ám feltehetően valahol 25-30 ezer forint körüli összegre számíthatunk.