powered by www.bluechip.hu

A Samsung a nyomtatópiac vezető pozícióját célozza

2017-re piacvezető kíván lenni a vállalat az A4-es nyomtatók területén

by Zulu
2013. September 02. 16:42
Címkék: samsung, nyomtató
A Samsung, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2017-re az A4-es méretű, lézer és többfunkciós nyomtatók piacának vezető szereplője legyen, az IFA 2013 szakkiállításon mutatja be legújabb mobil nyomtatási megoldásait.

Nyilvánvaló tény, hogy a mobil eszközök és a papírmentes irodák számának növekedése jelentős hatást fog gyakorolni a nyomtatók iránti keresletre. Ennek ellenére az IDC piackutató intézet által nemrégiben kiadott közlemény szerint a 2012-ben, a hagyományos és multifunkciós nyomtatókkal kinyomtatott lapokkal 237-szer lehetne lefedni New York egész területét. Emellett a felmérés megállapította azt is, hogy a mobil eszközök használói többet nyomtatnak, mint azok, akik nem használnak okostelefont, vagy táblagépet. A kimutatás megjósolta azt is, hogy 2015-re a mobil eszközök felhasználóinak több mint a fele fog az irodájában a mobil nyomtatással találkozni.


A mobil nyomtatás előrelátható térhódítása miatt a Samsung már 2009 óta fejleszti mobil alkalmazásait, amibe beletartozik a Samsung Mobile Print, a Wi-Fi Direkt támogatás, a dedikált fotónyomtató gomb, a Google Cloud Print és a nemrégiben megjelenő NFC funkció is.

A Samsung idén a világon elsőként mutatta be NFC-kompatibilis színes lézernyomtatóit, melyekkel még egyszerűbb a mobil nyomtatás. Az Xpress C460 sorozat – amely pusztán három lépéssel csatlakoztatható Wi-Fi-hez – piacra kerülése óta csupa kedvező értékelést kap, és elnyerte a Buyers Laboratory (BLI) Kiemelkedő Innovációs Teljesítményért járó díjat. A Samsung szeptemberben az európai piacon bevezeti M2070 sorozatát, amelynek mono lézer- és multifunkciós nyomtatói szintén NFC-kompatibilisek lesznek.


A 2013-as IFA-n a Samsung bemutat néhány új, kísérleti nyomtatót: 

·         Wave

A minimalisztikus, organikus dizájnjáról könnyen felismerhető Wave okostelefon dokkolóval rendelkezik, így a felhasználók közvetlenül nyomtathatják ki az azon található tartalmakat.

·         Indie

A retró stílusú házban pompázó Indie mobil dokkolója egyben hangszóróként is funkcionál.

·         One & One

A “One & One” alapvetően egy fekete-fehér nyomtató, de lehetővé teszi hogy a felhasználó a fekete mellett egy további színt (ciánt, magentát vagy sárgát) is felhasználjon a nyomtatáshoz.

Gi-ho Kim ügyvezető alelnök, a Samsung elektronikus myomtatási megoldások üzletágának vezetője elmondta:

A kommunikáció, a csoportmunka és a kapcsolódás területére fokuszálva, valamint a mobiliparban megszerzett szakértelmünkre támaszkodva képesek leszünk a vásárlóink üzleti igényeit jobban kielégíteni. Ezért dobtuk piacra a világ első NFC-nyomtatóját, az Xpress C460 sorozatot. Ezzel a nyomtatási technológiával az otthoni után az üzleti és a kormányzati szektort is meg kívánjuk hódítani.

Kim hozzátette: ”a Samsung elkötelezett az olyan termékek fejlesztése iránt, amelyek képessé teszik az embereket arra, hogy a technológiával új módon lépjenek kapcsolatba. Új jelmondatunk: “Samsung. Printing Innovation.”

További információ it ttalálható: www.samsung.com/SmartPrinting