powered by www.bluechip.hu

iPhone 5S és 5C

Nem rengette meg a világot, de lássuk, hogy mi történt.

by Blake Dashed
2013. September 11. 10:57
Címkék: iphone, apple, keynote, ios7
A tegnapi Apple Keynote keretein belül bemutatták az "olcsó" iPhone-ot és az iOS 7-et.
Tegnap arról írtam, hogy mi várható majd a Keynote keretein belül. Az Apple semmi olyat nem jelentett be amire már korábban ne tudtunk volna. Vagyis a rengeteg pletyka amiről írtak az oldalak nem bizonyultak egyenlőre valósnak, hiszen nem jött se iWatch, se más egzotikum.

De helyette jött az iPhone 5S és az iPhone 5C. Természetesen ahogy azt az Apple termékeitől megszoktuk, most sem beszélhetünk olcsóságról. Alaposan a zsebünkbe kell nyúlni, ha szeretnénk egy ilyen készüléket.

iPhone 5C - Az "olcsó" iPhone

Műanyag ház, belső acél vázzal, ami antennaként is szolgál. Ugyanaz az A6 processzor dolgozik benne, mint az iPhone 5-ben, tehát tulajdonképp egy iPhone 5 műanyag házban, csak mostantól egy árkategóriával lejjebb. Ennyit arról, hogy olcsó iPhone jön. Persze lesz eltérés, de nem egetrengető. Ezzel azt az érzést keltve a vásárlókban, hogy új modellt is vásárolhatnak az iPhone 5S-nél olcsóbban. A valóságban pedig közel egy újratokozott iPhone 5-ről van szó.



iPhone 5S

Az eddigi fekete és szürke-fehér színkombinációk mellé bekerült egy arany-fehér is a palettába. Új, 64 bites, az előzőnél állítólag kétszer gyorsabb Apple A7 processzor; új lencserendszerrel felvértezett, maximum 120 fps videofelvételre képes kamera; Home gomb alá rejtett ujjlenyomat-olvasóm, valamint egy M7 segédprocesszor is került a borítás alá, ami a folyamatos környezetfigyelésért (mozgás, gesztusok, stb.) felelős. A termék külseje egy az egyben megegyezik a régi iPhone 5 külsejével. Úgy látszik, hogy az Apple mérnökei szabadságra mentek amikor a telefon külsejéről kellett dönteni.



Az ujjlenyomat-olvasó érdekessége, hogy nemcsak a zárképernyő feloldásánál használható, hanem lényegében minden helyen, ahol jelszót kell megadni. 



A telefon 16, 32 és 64 GB-os belső tárhellyel kerül majd forgalomba, az USA-ban 199, 299 és 399 dollárért lehet majd hozzájutni. Szeptember 20-án jelenik meg Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Németországban, Franciaországban, Japánban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban, utána pedig további 100 országban.