powered by www.bluechip.hu

Vigyázat! Jönnek az "N"-ek!

Az N sorozatú házakra egyaránt jellemző a letisztult külső, és a funkcionalitás.

by Zulu
2013. September 11. 16:30
Az N200, N400 és az N600 ugyanazt az arculatot kapta. Ezek a házak első ránézésre csak méretükben térnek el egymástól, így a gyakorlott szem egyből észreveszi melyik típusról van szó. Az N sorozatba tartozó házak másik előnye a kiváló minőség és a megfizethetőség. A letisztult front panel nagy része perforált, melynek köszönhetően kiváló a házak szellőzése. Az N sorozat támogatja a folyadékhűtés elhelyezését is. Az N400 esetében akár 240mm-es radiátor is elhelyezhető. A 2.5"-es SSD-k és merevlemezek szerszám nélkül behelyezhetőek és a legújabb VGA-k elhelyezését is támogatják. Az N200 335mm-es, az N400-as 320mm-es, N600-as pedig 430mm-es hosszúságig.


Folyadékhűtés? Melyiket válasszam?

A kérdés jogos, hiszen a Cooler Master kínálatában jelen pillanatban két család elérhető (Eisberg, Seidon) és hamarosan jön a Nepton is. Van-e különbség közöttük, és ha igen, akkor mi. Vegyük talán az Eisberg-et és a Seidon-t, hiszen jelen pillanatban ezek kaphatóak kereskedelmi forgalomban itthon. A Seidon a folyadékhűtések az alap, kompakt vízhűtéseket képviselik a Seidon 120V ebből a legkisebb méretű, amelynek a 120mm-es radiátora gyakorlatilag bármelyik házban elhelyezhető. Ár/érték arányban a 120V verhetetlen. Természetesen a Seidonok előre feltöltve, "startra készen" kerülnek forgalomba. Karbantartást nem igényelnek, így használatuk könnyebb és egyszerűbb mint akármelyik levegőhűtésé. A radiátoron lévő ventilátor fordulatszáma szabályozható, így ha nincs terhelve a processzor, a zaj is kisebb. És hogy mi a különbség a Seidonok között? Egyszerű: a Seidon száma a ventilátor méretét jelöli. A 120 a 120mm-es ventilátorral szerelt modell, a 240-es pedig 240mm-es (vagyis 2x120mm). A szám mögötti jelzés a radiátor vastagságára utal, csakúgy mint a ruha méreteknél (L,M,XL). Az M például 27mm, míg az XL 38mm-es. A 120V nevében a V betű pedig a Value-t jelenti, ami az árára utal. Most, hogy nagyjából kiveséztük a saját fejlesztésű Seidon családot, jöjjön a zászlóshajó, az Eisberg.

Az Eisberg is egy kompakt vízhűtés, azzal a különbséggel, hogy meghagyja a felhasználónak a bővítés lehetőségét. A pumpa egy erőteljesebb rendszert is képes ellátni, és ez a németek által fejlesztett pumpa akár 400 liter folyadékot is képes egy óra alatt megmozgatni. Kapott egy Jetstream funkciót is, amely egy különleges befecskendező segítségével juttatja a folyadékot a radiátorba, így is gyorsítva a keringést, a réz felületen kialakított mikro csatornák pedig megnövelik a hőelvezető felületet. A legnagyobb előnye azonban talán mégiscsak a flexibilitásában rejlik, hiszen az Eisberg esetében a csövek a gyorscsatlakozók segítségével eltávolíthatók, és akár új elemek is beilleszthetők a rendszerbe, például VGA hűtő. A csövek cserélhetőek is, így a moddereknek is könnyebb átalakítaniuk.


Elmondható tehát, hogy a Cooler Master folyadékhűtés kínálata gyakorlatilag bármilyen igényt képes kiszolgálni, az egyszerű, olcsó rendszerektől egészen a high end gépekig.


Elindult a Cooler Master Mobile Youtube csatornája!

Iratkozz fel és értékes nyereményekkel gazdagodhatsz!

Részletek: http://www.coolermaster-mobile.com/contest/