powered by www.bluechip.hu

Google Play Music itthon

A Google Play eljött hozzánk is.

by Blake Dashed
2013. October 01. 12:09
A 30 napos próbaidő után a november 15 előtt regisztrálók havi 1650, a később belépők pedig havi 1950 Ft-os havidíjért hallgathatják a Google zenetárában lévő több millió zeneszámot, bármilyen eszközön.
Hosszú várakozás után mától hazánkban is elérhető a Google Play Music, melynek alkalmazását innen telepíthetjük készülékünkre: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.music&hl=hu , illetve webes verzióban is elérhető itt: https://play.google.com/store/music

Létezik egy ingyenes változat is, amely azonban nem ad hozzáférést ehhez a zene adatbázishoz, csupán saját számainkat tárolhatjuk rajt, ebből is “mindössze” 20 000 db-ot.

A Google Play Music automatikusan szinkronizálja eszközeinket, így nem kell eszközönként pepecselni az adott zene le/feltöltésével, elég egyetlen készüléken vásárolni, vagy feltölteni, a későbbiekben az elérhető lesz minden más eszközünkön is. Amennyiben nem rendelkezünk internetkapcsolattal, akkor sincs probléma, hisz az alkalmazás segítségével offline is hallgathatjuk kedvenc számainkat.

Természetesen közösségi funkciók is kerültek a Google Play Music repertoárjába, így kedvenc számaink rögtön megoszthatók a Google Plus szolgáltatásban, a velünk megosztott tartalmak pedig automatikusan egy “Velem megosztott zenék” mappába kerülnek, ahonnan könnyedén kikereshetjük, ha egy-egy szám megtetszett, de netán elfelejtettük volna annak címét/előadóját.

A szolgáltatás egyébként mától Magyarország mellett hat másik országban is elérhető, úgy mint Ausztrália, Ausztria, Belgium, Csehország, Finnország, és Franciaország.

A szolgáltatásról minden egyéb infó az alábbi linken megtalálható: https://play.google.com/intl/ALL_hu/about/music/

Forrás: Androgeek, Google Play