powered by www.bluechip.hu

Cooler Master újdonságok

Bevetésen a légvédelem

by Zulu
2013. October 08. 11:31
A most következő Cooler Master hírekben egy notebookhűtőt és egy új, kis helyigényű házat mutatunk be.

Kényelmes és funkcionális - Notepal LapAir

Sokan nem is sejtik mekkora veszélyt rejt a notebook ágyon való használata. A notebookok többségén a szellőző nyílások a notebook alján helyezkedbek el. A puha felületre helyezett készülék ezért könnyen túlmelegszik, az extra hűtésről feltétlenül gondoskodni kell. Ha a notebookot valaki egy fotelban ülve, vagy a kanapén ülve használja, ebben az esetben a túlmelegedéstől nem kell tartani, azonban ennek a módszernek is van hátránya, mégpedig egészségkárosító.


A notebook elhelyezése kényelmetlen lehet, a gépeléstől könnyen elfáradhat a csukló, a nyak és a vállak, ezért fontos az ergonomikus elhelyezés. Vannak egyéb szempontok is notebookhűtő vásárlásakor. Fontos lehet az egyszerű tisztíthatóság és a zajszint is. Nos a Notepal LapAir-ben mindkettő megoldott. A ventilátor könnyen tisztítható, hiszen a hűtő tetején található perforált lap, egy egyszerű mozdulattal eltávolítható, így könnyű hozzáférést biztosít a belső részhez. Az alacsony zajszintről és a kiváló hűtésről egy 80mm-es extra csendes ventilátor gondoskodik. A LapAir alján egy szivacsos rész gondoskodik a megfelelő pozíció beállításáról és a kényelemről.


A LapAir akár 17"-es notebookot is képes fogadni, és egy USB port bővítőn keresztül csatlakozik, így a felhasználó nem veszít el egyetlen értékes USB csatlakozót sem.

Kis hely igény, modern külső

A kis helyigényű számítógép házak felhasználásakor legtöbbször számolni kell azzal a ténnyel, hogy bizonyos bővíthetőségi funkciókról le kell mondania a felhasználónak. Kivéve, ha a kialakítása gondosan tervezett. Ilyen a Cooler Master elite 342-es ház is. Modern kinézetet kapott, a mini torony, így minden körülmények között jól mutat.


A hűtés könnyen megoldható, hiszen elöl gyárilag egy 120mm-es ventilátor kapott helyet, amely kiegészíthető hátul és oldalt is 80-80mm-es ventilátorokkal. A HDD keret eltávolítható, így akár hosszabb VGA is behelyezhető. Az oldallap biztonsági zárral rögzíthető, négy bővítőhellyel rendelkezik, valamint 5 HDD építhető be. Az Elite 342-es ház az egyik legjobb ár érték arányú mini torony így kiváló lehet irodák felszerelésére, de akár otthoni felhasználásra is megfelel, hiszen kinézete a legtöbb környezetben megállja helyét, felhasználhatósága pedig sokoldalú.

További Cooler Master termékek a Bluechip kínálatában!