powered by www.bluechip.hu

Mivel tud többet a GOpro HERO 10 a 9-nél?

GoPro HERO9 Black vs GoPro HERO10 fekete

by Julie
2023. April 11. 12:52
Címkék: kamera, hero9, hero10, gopro
A GoPro az egyik legismertebb márka, ha akciókamerákról van szó, de talán ezzel még nem mondtunk újat egyelőre. Legvagányabb akciókamerái a GoPro Hero9 Black és a GoPro Hero10 Black egyaránt csúcsminőségű kamerák, lenyűgöző funkciókkal és felhasználóbarát optimalizálási lehetőségekkel megspékelve. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a kettőt, és segítünk eldönteni, melyik a legjobb választás 2023-ban az izgalmasabbnál izgalmasabb kalandjaid rögzítéséhez.




Kialakítása és felépítése:

 

A Hero9 és a Hero10 szinte teljesen azonos kialakítású, ugyanakkor a kamera elején található márkajelzésben eltérő a küllemük. Mindkét kamera mérete és súlya megegyezik, és mindkettő vízálló 10 méter mélységig kiegészítő tok nélkül, tehát nem kell futva visszasietned a szállodába, ha netalán a tokot a szobádban felejtenéd. Mindkét kamera építési minősége prémium és rendkívül tartós ahogyan azt a goPRO-k minőségétől megszokhattuk.

 



Képminősége:

 

A Hero10 új GP2 processzorral rendelkezik, amely a Hero9-hez képest javítja a képminőséget és a gyenge fényviszonyok között nyújtott teljesítményt. Ennek előnye megmutatkozik esti felvételeknél és tenger alatti felvételeknél, ahová a fény már nem jut el teljesmértékben. A Hero10 viszont magasabbra tette a lécet és egy új funkcióval is rendelkezik, a HyperSmooth 4.0-val, amely még jobb stabilizációt kínál, mint a Hero9 HyperSmooth 3.0-ja. Mindkét kamera 5K videót készít 30fps sebességgel, de a Hero10 a továbbfejlesztett processzornak köszönhetően előnyben van a videóminőség terén.

 



Akkumulátor-élettartama:

 

A Hero9 egy 1720mAh-s akkumulátorral érkezik, amely körülbelül 1 óra 30 perc folyamatos felvételi időt biztosít. A Hero10 szintén 1720mAh-s akkumulátorral érkezik, de javított energiagazdálkodással van feltunningolva, ami további 30 perc felvételi időt biztosít a legfinomabb képi minőségben.

 



Tulajdonságok:

 

A Hero10 rendelkezik néhány extra funkcióval, amelyekkel a Hero9 nem rendelkezik. Például a Hero10 nagyobb, 2,27 hüvelykes érintőképernyős kijelzővel tervezték, szemben a Hero9 2,0 hüvelykes kijelzőjével. A Hero10 egy új funkcióval is rendelkezik, a TimeWarp 3.0-val, amely továbbfejlesztett time-lapse videók végtelen lehetőségét kínálja. Valamint, ha ennyi nem lenne elég a Hero10 egy továbbfejlesztett hangvezérlő rendszerrel is rendelkezik, ami lehetővé teszi hogy kamerádat akár kéz nélkül is vezéreld. Tehát végeredményként elmondható a két termék összehasonlítása után, hogy jelentős fejlesztéseket kínál a Hero9-hez képest a Hero10.


Következtetés:

 

Összességében a Hero10 a képminőség, a stabilizálás, az akkumulátor élettartama és a funkciók tekintetében előrelépés a Hero9-hez képest. Ha azonban szűkös a költségvetésed, a Hero9 még mindig egy kiváló kamera, amellyel lenyűgöző felvételeket készíthetsz. 


Megveszem a GoPRO HERO 9-et!