powered by www.bluechip.hu

CES: Sony A5000

A Sony bemutatja a világ legkisebb és legkönnyebb, cserélhető objektíves, Wi-Fi-képes fényképezőgépét.

by Blake Dashed
2014. January 08. 10:13
Az A5000 tükörreflexes minőségű, kreatív és stílusos képek készítését teszi lehetővé, anélkül, hogy felesleges többletsúlyokat cipelnénk magunkkal fotózás során.
Nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor és BIONZ X processzor a részletgazdag képekért. 
A 180 fokban kifordítható LCD panel segíti az önarcképek egyszerű elkészítését. 
Könnyű, kompakt váz kipattanó vakuval. 
NFC és Wi-Fi segítségével okostelefonokról és tabletekről egy érintéssel vezérelheti fényképezőgépét, vagy megoszthatja fényképeit 
A PlayMemories Camera Apps™ alkalmazás és kiegészítő Photo Creativity fényképezési lehetőségek. 



A világ legkisebb és legkönnyebb, cserélhető objektíves, Wi-Fi-képes fényképezőgépe a súlycsoportjától elvárt teljesítménynél magasabbra teszi a mércét képminőség és vezérelhetőség tekintetében. A nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor és a BIONZ X processzor segítségével az A5000 hihetetlen kis méretét meghazudtolva kitűnő képeket készít. 



Az új A5000-es jelentős előrelépés a kompakt fényképezőgépekhez képest; professzionális képminőséget biztosít egy olyan gyönyörűen formatervezett vázban, mely akár még egy zsebben is elfér. Elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy bárhová magunkkal vigyük, tökéletes alternatíva tükörreflexes fényképezőgépünk mellé. A mindössze 210g** súlyú kompakt váz beépített vakunak is helyt ad, melynek segítségével a sötétebb helyeken megbújó részletek is láthatóvá válnak. A fényképezőgép markolata is újra lett tervezve, így biztos kézben tarthatjuk, bármelyik E-bajonettes objektívet csatlakoztatjuk hozzá. 



A képminőséget a tükörreflexes méretű, 20,1 effektív megapixel felbontású Exmor APS HD CMOS szenzor biztosítja, mely óriási mennyiségű képi információ rögzítésére képes. Ezt tovább fokozza az új generációs BIONZ X processzor – ugyanaz, mely a méltán híres α7 és α7R full-frame fényképezőgépekben is megtalálható. A részletgazdag fotózás lehetőségét növelő, területspecifikus zaj és fényelhajlás mértékét csökkentő technológiák biztosítják a még finomabb textúrákat és az alacsony képzajt, bármilyen tárgyat is fotózunk. Az érzékenységet immár manuálisan is állíthatjuk, egészen az ISO 16000-es értékig, melynél lenyűgöző képeket készíthetünk még félhomályban is. 



Az egy kézzel rögzített selfiket (önarcképeket) egyszerűen elkészíthetjük a fényképezőgép kényelmes markolatának és 180 fokban kihajtható LCD képernyőjének köszönhetően, amelynek segítségével karnyújtásnyi távolságból komponálhatjuk meg az A5000-el rögzített képeket. 
A Soft Skin Effect bőrlágyítási hatás automatikusan kisimítja a ráncokat, eltünteti az árnyakat és gyönyörűbbé teszi a bőrt az általa felismert arcokon – így még vonzóbb képeket készíthetünk a segítségével. Az ergonomikusan elhelyezett kar lehetővé teszi az optikai zoom*** ujjbeggyel történő állítását anélkül, hogy az objektív testén kellene elforgatnunk a beállító gyűrűket. 



A beépítet Wi-Fi lehetővé teszi az egyérintéses kapcsolat létrehozását az Xperia™ készülékekkel vagy más NFC kompatibilis andoridos okostelefonokkal és tabletekkel****. Így egyszerűen, vezetékek nélkül is megoszthatjuk a képeket az okostelefonunkon keresztül. A Smart Remote Control intelligens távvezérlés egyetlen érintéssel aktiválható, mely összeköti a fényképezőgépet az okostelefonnal vagy a tablettel, így lehetővé téve, hogy távolról is készítsünk képeket és megnézzük azokat. 



A PlayMemories Camera Apps alkalmazás kiszélesíti a fényképezési élményt az egyre növekvő számú ingyenes és fizetős alkalmazások segítségével, melyek között megtaláljuk az izgalmas kreatív hatásokat, a hasznos segédprogramokat és még sok minden mást. A Time-lapse 2.0-s verziója immár képes folyamatosan követni a környezeti fény változását fotózás közben. A vadonatúj Sync to Smartphone alkalmazás minden alkalommal, amint a fényképezőgépet kikapcsoljuk, automatikusan továbbítja az elkészült képeket egy előzetesen regisztrált okostelefonra. A továbbított fotók ezután szintén automatikusan továbbirányíthatóak a PlayMemories Online fiókba, amennyiben az okostelefonra telepítve van a PlayMemories Online alkalmazás, és az All Sync szinkronizálási beállítás van kiválasztva. 
 


Az egyedülálló Sony Photo Creativity kezelőtulajdonságok lehetővé teszik a képhatások és a háttér elmosásának mindenki számára érthető, egyszerű, intuitív beállítását. Egy gomb megnyomásával és egy vezérlőtárcsa eltekerésével azonnal láthatjuk a kiválasztott hatás képét az LCD képernyőn, egy leírással együtt, mely a kevésbé tapasztalt fotósok számára is egyszerűvé teszi a funkció használatát. 



Az A5000 tartozékai között megtaláljuk az új, keskeny LCS-EBB táskát, melybe elegánsan illeszkedik a fényképezőgép. Az LCS-BBN puha hordtáska és a STP-XSR1 vállszíj megjelenése stílusos, színében a géppel harmonizál. Az LCS-BBN egy „táska-a-táskában” stílusú puha hordozó, mely ízlésesen megbújik egy hátizsákban vagy bőröndben. Ezeken felül elérhető az ACC-TRW kiegészítő csomag, amely egy BC-TRW elemtöltőt és egy NP-FW50 újratölthető akkumulátor csomagot tartalmaz. 
Hogy még jobban illeszkedjen az A5000 megjelenéséhez, a sokoldalú SEL55210 E55-210mm F4.5-6.3 teleobjektív immár a fényképezőgéphez passzoló fekete színben is kapható. 



Az A5000 cserélhető objektíves digitális fényképezőgép 2014 márciusában kerül az európai boltokba.

Technikai jellemzők 
Fényképezőgép típusa - Cserélhető objektíves digitális fényképezőgép beépített vakuval 

Objektívkompatibilitás 
Sony E-mount objektívek 

Szenzor 
Típus - APS-C típusú (23,2x15,4 mm) Exmor APS HD CMOS szenzor 

Effektív képpontok száma 
Körülbelül 20,1 megapixel 
Állóképek 
Felvételi formátum  - JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 formátum) 

Képminőség módok 
RAW/RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard 

Képhatások 
13 típus: poszterhatás (színes/ fekete-fehér), retró fénykép, lágy high-key (túlvilágítás), részleges szín, nagy kontrasztú monokróm, lágy fókusz, HDR-festés, élénk tónusú monokróm, miniatúra, akvarell, illusztráció 

Video 
Felvételi formátum - AVCHD formátum Ver. 2.0 compliant; MP4 

Adatrögzítés 
Média  - „Memory Stick PRO Duo”/„Memory Stick PRO-HG Duo”/„Memory Stick XC-HG Duo”/SD memory card/SDHC memory card/SDXC memory card 

Fókuszrendszer 
Típus - Kontrasztérzékelős AF 

Fókuszpontok 
25 pontos (kontrasztérzékelős AF) 
Expozíció 
Mérési rendszer 
1200 zónás kiértékelő mérés 
ISO érzékenység (Ajánlott expozíciós érték) 
Állóképek: ISO100 – 16000, AUTO (ISO100 ‒ 16000), Mozgóképek: ISO100 – 6400 egyenértékű, AUTO (ISO100 – 6400 egyenértékű) 

LCD képernyő 
Típus - 7,5 cm (3.0-típusú) széles típusú TFT 

Képpontok száma 
460,800 képpont (összesen) 

Lefedettség 
100% 

Állítható szög 
Megközelítőleg 180 fokig állítható 

Wi-Fi 
Megtekintés okostelefonon - Igen 

Küldés számítógépre 
Igen 
Megtekintés televízión - Igen 
NFC - Igen (NFC Forum Type 3 Tag kompatibilis,  
Egyérintéses távvezérlés, Egyérintéses megosztás PlayMemories Camera Apps alkalmazások - Igen 

Felvételek 
Sebesség (megközelítő maximális) 
Folyamatos mód: max. 2.5 fps 
Folyamatos sebesség prioritású felvétel: max. 3.5 fps 

Kapacitás 
Állóképek - Megközelítőleg 420 felvétel (CIPA standard) 
Méretek - (szélesség x magasság x mélység) a kinyúló elemek nélkül megközelítőleg 109,6x62,8x35,7 mm
 
Tömeg 
Megközelítőleg 210 gramm (csak váz) 
Megközelítőleg 269 gramm (akkumulátorral és Memory Stick PRO Duo kártyával) 

További információk erről az alábbi oldalon: www.sony.net/pmca/