powered by www.bluechip.hu

Leáll a PC-s Crysis és Crysis 2 multija

A GameSpy leállása, magával ránt néhány régi játékot is.

by Blake Dashed
2014. April 16. 09:04
A Crytek megerősítette, hogy a GameSpy szervereinek leállása egyben a Crysis és a Crysis 2 multijának végét is jelenti. A csapat nem támogatja tovább a PC-s verziók többjátékos módját, ellenben a konzolosokét igen.
Mint tudjuk, a GameSpy szerverei május 31-én leállnak, ami számos PC-s játék többjátékos módját érinti, köztük a Crysis első két részét is. Ez annyit jelent, hogy a játékokkal onnantól kezdve csak offline módban játszhatunk, s a Crytek kijelentette, hogy nem fog új otthont keresni szervereknek.


Pedig rengeteg játék támogatása folytatódik, például a korábbi Battlefield-címeké is. A német fejlesztők hangsúlyozták, hogy a Crysis 2 Xbox 360-as és PS3-as változatának multiplayer módja továbbra is játszható marad.

A Crytek köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt években fegyvert fogtak a két érintett játék multiplayerében, s egyben elnézést kért azoktól az elkötelezett játékosoktól, akik mind a mai napig aktívan lövöldöznek egymás ellen.

Mára a szervereken mindössze 57 ember maradt aki még játszik/játszott a játékkal. Részben teljesen érthető a Crytek döntése.