powered by www.bluechip.hu

Műanyag zászlóshajó a HTC-től

A tajvani gyártó a Samsung megoldását másolná le, ám annál jóval kedvezőbb áron.

by Blake Dashed
2014. May 01. 09:19
Címkék: htc, m8, mobil, Okostelefon
A HTC korábban nem egy alkalommal jelezte, hogy nem tartja sokra a műanyag burkolattal ellátott, csúcskategóriás megoldásnak szánt okostelefonokat, ám a jelek szerint követik a példát, és piacra dobják az M8 ennek megfelelő változatát.
Az @evleaks nem is olyan rég már megszellőztetett egy érdekes felvételt, amelyen az állítólagos új, prémium kategóriás telefon látható, ezt pedig most egy újabb értesülés egészíti ki, amely megerősíteni látszik a korábbi feltevést, miszerint a cég egy ilyen fejlesztéssel készül. A kínai forrás szerint ez utóbbi a HTC M8 Ace névre hallgat, elsődleges feladata pedig a Samsung Galaxy S5 ellen küzdelem, a riváliséhoz nagyon hasonló hardveres jellemzőkkel. 



A telefon ennek megfelelően szinte azonos komponensekre épül. Példaként említhető itt a 2,5 GHz-en futó négymagos Qualcomm Snapdragon 801 chip, valamint az 5 hüvelykes érintőképernyő, amely ezúttal is 1080p felbontást támogat. Ezek érdekes módon alumínium helyett egy műanyag külsővel egészülnének ki, amelynek köszönhetően az ár is lejjebb szorítható, mi több, a HTC alaposan aláígérne a vetélytársnak. Kínában például 480 dollárnak megfelelő árat jósolnak hűségszerződés nélkül, ami remélhetőleg a többi piacon sem módosulna jelentős mértékben. 

via SG.hu