powered by www.bluechip.hu

Arena of Fate – MOBA a Crytektől

A Crytek is szeretne egy szeletet a MOBA tortából

by Blake Dashed
2014. May 23. 09:28
Címkék: játékszoftver, crytek
A tegnapi napon a Crytek bejelentette saját Multiplayer Online Battle Arena játékát, amely az Arena of Fate címet viseli. Természetesen ők is változásokat és forradalmat ígérnek, de sajnos még nem tudunk túl sokat.

Az Arena of Fate neves elődeihez ( League of Legends, Defense of the Ancients 2, Strife stb ) hasonlóan egy 5-5 fős MOBA alapjaira építve igyekszik némi újdonságot csempészni a műfaj zsánereibe.

A Crytek nem vitte túlzásba az infókat a játékkal kapcsolatban, a tényleg semmitmondó bejelentő videóból mindössze annyi derül ki, hogy már idén nyáron beléphetünk az arénába, melynek bétájára a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni.

Ami biztos(nak tűnik) az a jelenleg ismert öt karakter, melyek mindegyikére igaz, hogy különféle történelmi vagy neves mese- legendabeli lények.

Fenrir a norvég mitológia farkasa itt mint közelharci játékos száll csatába, emellett szeret a tűzzel játszani. A norvégok mellett az angolok is hozzák saját versenyzőjüket, ezúttal azonban valószínűleg minden idők leghíresebb íjászát, Robin Hoodot köszönthetjük, aki – ki hitte volna – mint távolsági sebző, íjász szerepel a nevezők listáján, emellett valószínűleg a lopakodás lesz a másik fő erőssége.


Középmezőnyben egy valóban élt feltaláló, Nikola Tesla köszön vissza, aki szintén távolsági karakterként száll ringbe, ellenfeleit pedig találmányaival sokkolja majd… szó szerint.

A végére két hölgy is jutott, ezek egyike a franciák forró vérmérsékletű hölgye, Joan of Arc, aki mint tank került mezőnybe, emellett pedig gyógytó képességekkel is rendelkezik. A sort mama kedvence, Little Red Riding Hood, azaz Piroska zárja, akinek úgy tűnik elege lett a süticipelésből és inkább közelharcban rendezné nézeteltéréseit Fenrirrel.

Egyenlőre ennyi, ami biztosnak mondható, de a közelgő E3 keretein belül majd látunk is valamit a játékból. Meg nem erősített hírek szerint a játék mind PC-n, mind konzolokon elérhető lesz.