powered by www.bluechip.hu

Az ASUS lehetőséget ad az Intel Pentium Anniversary Edition processzor túlhajtására

Az alaplap automatán feltérképezi a processzor képességeit

by Blake Dashed
2014. July 01. 09:50
Címkék: asus, alaplap
A legfrissebb H97, H87, B85 és H81 sorozatú alaplapok nagyszerű lehetőséget teremtenek az Intel Pentium Anniversary Edition processzor és a Core K sorozatú processzorok túlhajtására.

Az ASUS bejelentette, hogy a H97, H87, B85 és H81 sorozatú alaplapok képesek az Intel® Pentium® Anniversary Edition (G3258) processzor, a 4. generációs Intel Core K („Haswell”) és az új 4. generációs Intel Core K Series („Haswell Refresh”) processzorok túlhajtására. A Pentium Anniversary Edition processzor és a „nem Z” típusú lapkakészletek a legjobb választást jelentik az általános túlhajtáshoz azzal, hogy a remek értéket és a kiemelkedő teljesítményt kombinálják.


Az Intel Pentium Anniversary Edition, valamint a 4. generációs és az új 4. generációs Intel Core K Series processzorok túlhajtási funkciói hagyományosan az Intel Z lapkakészletre korlátozódnak.  Az ASUS H97, H87, B85 és H81 sorozatú alaplapokkal a teljesítmény megszállottai mostantól ezeknek a processzoroknak a túlhajthatóságát is kihasználhatják a díjnyertes ASUS UEFI BIOS-szal.

Amikor egy Pentium Anniversary Edition, egy 4. generációs és az új 4. generációs Intel Core K Series processzor bekerül egy ASUS H97, H87, B85 vagy H81 alaplapba, akkor a rendszer automatikusan felméri a CPU túlhajtási potenciálját, és a CPU-érték állítására szolgáló tuningelemek megjelennek az UEFI BIOS-ban.

Fontos tudnivalók:

1.     A felhasználók a megfelelő ASUS alaplap támogatási oldalán tájékozódhatnak a jó BIOS-változatról.

2.     A 4. generációs Intel Core K Series („Haswell” és „Haswell Refresh”) processzorok a következők: Core i7 4770K, Core i5 4670K, Core i7-4790K és i5-4690K. Az ASUS nem garantálja, hogy a később bejelentett, túlhajtási funkciókkal rendelkező Intel CPU-k („Haswell Refresh K” sorozat) túlhajthatók lesznek az ASUS H97, H87, B85 és H81 sorozatú alaplapokban.

3.     Az ASUS H97 sorozatú alaplapok csak az új Pentium processzor, 4. és új 4. generációs Intel Core K Series („Haswell” és „Haswell Refresh”) processzorok CPU-frekvenciáját („CPU ratio”) képes túlhajtani.

4.     Az ASUS nem garantálja, hogy az Intel új Pentium  processzora és a Core K Series („Haswell” és „Haswell Refresh”) processzorok túlhajthatók lesznek az ASUS H97, H87, B85 és H81 sorozatú alaplapokban abban az esetben, ha az Intel olyan szoftver- és firmware-frissítéseket bocsát ki, amelyek megváltoztatják a funkciókat.

5.     A túlhajtás befolyásolhatja a rendszer stabilitását, vagy akár az összetevők és az eszközök károsodását is eredményezheti. A túlhajtás mindig a felhasználó saját kockázatára történik. Az ASUS nem felelős semmilyen olyan kárért, amely túlhajtás eredménye.