powered by www.bluechip.hu

Gyanús SMS -t kapott? Valószínűleg átverés!

Telefonos üzenetekben verik át az embereket.

by Morzan
2015. February 11. 14:00
Címkék: sms, android
A G Data jelzése szerint az elmúlt napokban magyar felhasználók is kaptak ismeretlen számokról küldött SMS üzeneteket. Ezek az SMS -ek átverések, ne dőljünk be nekik!
A fentebb említett SMS -ek különféle vírusvédelmi szoftvereket ajánlanak fel és biztatják a felhasználót arra, hogy vásárolja meg. A cég arra figyelmeztet: ne dőljünk be, a valódi gyártók soha nem küldenek kéretlen reklámokat. Amennyiben mégis bedőltünk az ajánlatnak - úgy évi 80 ezer forintot kell majd kiadnunk a védelemér Ennyibe kerül összesen, ha hetente három darab fizetős sms fogadására vállalkozunk, egyenként bruttó 508 forintos áron.

A jelenlegi valódi vírusirtó szoftvereket figyelembe véve a hamis szolgáltató a G Data védelmi programja prémium verziója árának tizennégyszereséért nyújtja a szoftvert.

 

A G-Data arra hívja fel a figyelmet, hogy szoftvereiket és egyéb más vírusvédelmi szoftvert is csak is a gyártó kizárólagos weboldaláról, vagy a Google Play webáruházból töltsenek le a felhasználók. A cég németországi központja minden ilyen esetben megteszi a szükséges jogi lépéseket, de a kísérletek nagy száma miatt a felhasználók éberségére is szükség van.