powered by www.bluechip.hu

Robin: A felhőtelefon

Minek a tárhely, ha a felhőbe is menthetünk.

by Morzan
2015. October 23. 15:27
Címkék: felhő
Egy egyedülálló koncepció. Egy Kickstarter kezdeményezés. = 1.3 millió dollár. Megszületett az első felhőtelefon, Robin.
A Nextbit kampánya óriási siker lett Kickstarteren az egyedülálló koncepciónak köszönhetően. Több mint 1.3 millió dollárt sikerült összegyűjteniük. A Nextbit olyan neves cégek volt alkalmazottjaiból áll, mint a Google és az Apple. Tényleg szokatlan eszközről van szó, abban az értelemben, hogy a fájlokat, képeket automatikusan felhőbe menti, hogy mindig legyen elég hely a 32 GB-os telefonon, s ehhez a felhasználónak semmit sem kell tudnia, tennie. Még a ritkán használt alkalmazásokat is a felhőben tárolja, persze ha mégis szükség lenne rájuk, könnyű visszavinni a telefonra őket. 


Egy elég szögletes telefonról van szó, 5,2”-es 1080p-s kijelzővel. A motorháztető alatt ügyködő Qualcomm Snapdragon 808-as processzor munkáját 3 GB-nyi RAM segíti, és a belső tárhely, mint említettük, 32 GB. Ezt nem lehet bővíteni, de – a telefon lényegéből fakadóan – erre nincs is szükség. A készülék 399 dollárért rendelhető meg. A felhőtelefont 2016 februárjában szállítják.