powered by www.bluechip.hu

MWC Fujitsu Stylistic S01

Nagymamák és nagypapák telefonja

by Blake Dashed
2013. February 26. 13:58
Címkék: , fujitsu, stylistic, s01
A Fujitsu Barcelonában kiállította a Stylistic S01-es készülékét, mely viszonylag nagy kijelzővel és hatalmas ikonokkal rendelkezik. A négy hüvelyk átmérőjű kijelző WVGA felbontású, processzora kétmagos, 1.4 GHz-es Snapdragon és Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut rajta. Az OS-sel azonban nem nagyon találkozunk, ugyanis a készülék kezelőfelülete nagyban át lett szabva: óriási érintőgombok a fontosabb funkciókkal az előtérben. Szemben a mai készülékekkel, nem olyan érzékeny a kijelző felülete, vagyis nagyapa nem fogja véletlenül aktiválni a fényképezőgépet, és egy-két óra alatt lemeríteni az akkut, hanem kicsit erősebben kell ráhatni a kijelzőre.

     
Fotó: MWC Google Plus

A készülék vízálló, elsődleges kamerája 8.1 megapixeles és video-skype-olni is lehet vele a 0.3 megapixeles másodlagos kamerája révén. A legjobb azonban még hátravan, ugyanis a hátlapján van egy olyan kis kapcsoló, amit ha kihúznak, sípolni kezd és SMS-t is küld a megadott számra, hogy baj van. Ez akár életet is menthet, ha például az idősebb hozzátartozó elesne, és nem tudna felkelni.

A telefon a pletykák szerint bárkinek elérhető áron lesz majd kapható. A különleges megoldások nagy sikert arathatnak, hiszen a mai idősebb mobilt használóknak nincs még egy ilyen mobiltelefon a piacon.

Forrás: MWC, Wikitech