powered by www.bluechip.hu

A kategóriás B széria - A-tól Z-ig Cooler Master

Itt vannak az újdonságok!

by Zulu
2013. October 25. 20:50
A mai Cooler Master hírlevél ismét két termékkel gyarapította a cég amúgy sem szegényes portfolióját.

Olcsón jót: B sorozatú tápegységek

A B kategóriás tápegység családot a a piac támasztotta igények, és mérnökeink szorgos munkája keltette életre. A legtöbb felhasználó nem sokat törődik a számítógép egyik talán legfontosabb elemével, a tápegységgel. Pedig fontos lenne. Fontos lenne, mert sok pénzt, időt és bosszúságot lehet megtakarítani egy minőségi tápegységgel. Ehhez pedig nem kell feltétlenül vagyonokat kifizetni. Természetesen mint minden terméknél, a jobb minőségnek, a nagyobb hatásfoknak az ára is nagyobb. Maradjunk azonban jelenlegi alanyunknál, a Cooler Master B sorozatú tápegységeinél.


Ezek a tápegységek kiemelkedő ár/érték aránnyal bírnak. A divatosnak számító fekete festés alatt egy tömeggyártásra, vagy akár egy alap otthoni gép előállítására is alkalmas tápegység belsőt találunk. A B sorozatok jellemzője a magas, 85% feletti hatásfok, amely tipikus használati körülmények között tud teljesíteni. A tápegységek természetesen aktív PFC-vel rendelkeznek, és PWM szabályzót is tartalmaznak. Nagy 120mm-es ventilátorral van felszerelve, amely hőterhelés függvényében szabályozott. A "zöld" energia fontos mindannyiunk életében, hiszen Földünk megóvása a tét. Ezt szem előtt tartva a tápegység család megkapta az Energy Star, Blue Angel, és az ErP 2010-es minősítéseit. 


Természetesen rengeteg beépített védelmi rendszerrel kerül az üzletek polcaira (OCP / OVP / OPP / SCP). Ezeknek köszönhetően az egész PC-t biztonságban tudhatja a felhasználó, a kisebb-nagyobb áram és feszültség ingadozások alkalmával is. A B sorozaton egy CPU, egy MB, 6x SATA, egy floppy, 2x PCIe és 3x periféria csatlakozó kapott helyet. A B sorozatban 500, 600 és 700W-os tápegységek érhetőek el. 

Hely, kényelem és egyszerűség - Cooler Master N500

A Cooler Master N500 egy midi torony, amely a komponensek kiemelkedő hűtésére lett optimalizálva. A Front panelen két USB 3.0 csatlakozó kapott helyet, valamint a KWN2-es típus akril oldallapot kapott.


Ahhoz, hogy a hűtés folyamatosan kimagasló legyen, az elülső panel perforált, valamint egy 120mm-es Sickleflow LED-es ventilátorral szerelt, ami megfelelő hűtést biztosít, mindezt csendesen. Amennyiben a felhasználó a folyadékhűtést részesíti előnyben, az N500-al nem lesz probléma. Képes a 120 és a 240mm-es radiátorokat is befogadni. A 240-es a tetejére, a 120mm-es pedig a ház elejébe szerelhető. A házban rengeteg bővítőhely található, 4 SSD hely, 4 HDD hely, 3 5.25"-es meghajtó hely található benne. Mindezek mellett természetesen a leghosszabb VGA kártyákat is képes befogadni. Az N500 tudásához és méretéhez képest baráti áron kapható, jó ár/teljesítmény arány jellemzi.