powered by www.bluechip.hu

Garanciában cseréli a törött kijelzőt a Sony

Okos és ritka lépés egy óriáscégtől, de becsülendő gesztus

by Blake Dashed
2013. November 13. 09:39
Címkék: sony, xperia, mobil, garancia
A friss hírek szerint a japán gyártó úgy döntött, hogy az igen méretesre duzzadt, elvileg ok nélküli kijelzőtörési gondok miatt garanciában cseréli a Sony Xperia okostelefonok megjelenítőit.
Egyre több helyen lehet olvasni olyan kijelzőtörésekről, amelyek teljesen spontán, külső ok nélkül következtek be. A növekvő panaszok száma miatt úgy tűnik, a Sony hibás szériának tekinti ezeket az eseteket, így garanciában kijavítja a megjelenítőket. A Display Issue a Sony Xperia Z, a Sony Xperia ZR, a Sony Xperia V, a Sony Xperia UL és a Sony Xperia Z Ultra modelleket érintheti. Az ingyenes cserére persze csak azok jelentkezhetnek, ahol egyértelműen, hogy nincs külső behatás nyoma, így tört a kijelző. Az esetleges problémát megelőzendő a Sony kiadott mintákat a garanciában javítandó és a garanciában nem javításra kerülő törésekről.



Természetesen jegyezzük meg gyorsan, hogy aki otthon falhoz vágja a telefont mert úgy gondolja, hogy jól jönne egy új, neki nem fogja kicserélni a Sony. A Garanciális "akció" a fent látható sérülésekre vonatkozik. Vagyis ami magától reped meg esetleg sérül meg, szándékos fizikai behatás nélkül:

     
Forrás: Xperia Blog