powered by www.bluechip.hu

Canon PowerShot N100

Egy gép amit Neked terveztek

by Blake Dashed
2014. January 18. 17:29
A Canon az idei CES-en bemutatott egyik újdonsága a PowerShot N100-as kompakt fényképezőgép, melynek érdekessége, hogy a hátlapján is található egy kamera, így a Galaxy S4-hez hasonlóan fotózás, videózás közben saját arckifejezésünket is megörökíthetjük. Ezután már semmi sem menti meg a közösségi oldalakat az egyre növekvő Selfie áradattól és most már tükör sem kell hozzá.


A központi objektív 5x (24-120 mm) zoomátfogással rendelkezik, amely széleslátószögnél impresszív f/1.8-as rekeszértékkel párosul. Az érzékelő 12 megapixeles. Hátul egy fix 25 mm-es nagylátószögű objektív található, amelyhez egy 0,3 megapixeles érzékelőtartozik. A gépben egyébként a Canon legújabb iSAPS technológiával ellátott DIGIC 6 processzora dolgozik.A felső kategóriás kompakt fényképezőgépeknél egyre gyakoribb, hogy a Wi-Fi mellett már az NFC is megtalálható benne, amellyel gyorsan és könnyedén tudunk kapcsolódni az erre alkalmas okostelefonunkra, így élményeinket még gyorsabban és egyszerűbben megoszthatjuk ismerőseinkkel a közösségi oldalakon. Az N100-asban ugyan nem található integrált GPS egység, de kompatibilis GPS képes mobilunkat NFC segítségével párosítva máris elkezdhetjük geotaggelni, azaz helyinformációval ellátni fotóinkat.

                  
Canon PowerShot N100 ára $350 körül fog mozogni (~80e Ft), amikor is májusban megérkezik a boltok polcaira fekete és fehér színekben.