powered by www.bluechip.hu

Megszűnik a Facebook Messenger Windows támogatottsága

Alternatív módzsert egyelőre nem kínálnak a webes felületen kívül.

by Blake Dashed
2014. March 01. 09:11
A Facebook egy üzenetben jelentette be a Windows felhasználóknak, hogy március 3-án, hétfőn megszűnik az alkalmazás asztali verziója.

A Facebook bejelentette, hogy Messenger szolgáltatása nem támogatja a jövőben a Windows platformot. Mindezt néhány nappal azután jelentették be, hogy a Microsoft megerősítette, hogy a Messenger néhány hét múlva elérhető lesz Windows Phone platformon. A vállalat mostani lépése tehát azt mutatja, hogy a jövőben a mobilszegmensre fókuszálnak majd.

A Facebook üzenetben tájékoztatta erről a felhasználókat, melyben sajnálatukat fejezték ki. Ebben az olvasható, hogy március 3-áig használható még a Windows felhasználók számára a Messenger.


Azt is írják, hogy hálásak azoknak, akik eddig használták a szolgáltatást, és biztosítják a usereket arról, hogy a jövőben továbbra is cseveghetnek ismerőseikkel, és minden üzenetüket megtekinthetik a Facebook oldalon. A Facebook Help Centerben is ez az üzenet fogadja a felhasználókat.

Az üzenetet a vállalat ezen a héten szerdán és csütörtökön küldte ki, vagyis csupán néhány nappal a leállítás előtt. Ez a lépés azt jelenti, aki Windows operációs rendszert, a jövőben nem használhatja a Facebook Messenger asztali kliensét, amely 2012 márciusától érhető el.

via TheNextWeb.com (mi nem kaptunk ilyen üzenetet, bár a súgóban olvasható a képen látható kiírás.)