powered by www.bluechip.hu

Börtön jár, ha trollkodsz vagy beszólsz a Facebooknak

Bekeményítenek az interneten

by Blake Dashed
2013. July 02. 10:21
Címkék: facebook, közösség
A grenadai jogalkotók úgy döntöttek, hogy ideje megbüntetni azokat, akik online igyekeznek másokat bántani, nekik kárt okozni.

Az elektronikus bűncselekmények elleni, már elfogadott törvény értelmében számos, nem éppen dicséretes online ténykedésért komoly büntetések járnak. 

Nem csak az online kémkedésre és a személyes adatok ellopására kell viszont gondolni. A grenadaiak azt szeretnék, hogy a technológiával ne vezessenek félre embereket vagy cégeket, ezért még a sértő hozzászólásokat is kivizsgálják, legyen az a Facebookon vagy a Twitteren. A bejelentett bejegyzéseket a rendőrség kezdi el kivizsgálni, majd egy bíró dönti el, hogy valóban támadó, ártó jellegű volt-e a komment. 

Akit a bíróság bűnösnek talál, a trollkodásért cserébe akár 37 000 dolláros pénz- vagy 3 éves börtönbüntetést is kaphat. Ezzel a felelősségre szeretnék nevelni az embereket, és fontos, hogy amit valaki közzétesz, azt a bíróságon bizonyítékként felhasználhatja bármelyik fél. A törvény értelmében azokat is keményen büntetik, akik gyerekpornót terjesztenek: ők 111 000 dolláros pénzbírságot vagy 20 évnyi börtönbüntetést kaphatnak.

Részben teljesen elfogadható az alábbi jogi dolog, de azért ez közel sem ilyen egyszerű, mint ahogy azt elképzelték a "nagyok". 

Forrás: Techcorner