powered by www.bluechip.hu

Májusban érkezik a Watch Dogs

Erre a pillanatra vártunk sokan. Itt a pontos megjelenési dátum

by Blake Dashed
2014. March 07. 05:34
Címkék: pc, játékszoftver
Többször is írtam róla tavaly ill. idén is, hogy egyelőre nincs pontos dátum a megjelenésről. Azt tudtuk, hogy eltolták fél évet, de csak annyit sejthettünk, hogy valamikor 2014 tavaszán fog megjelenni az Ubisoft alkotása.
Az már a Ubisoft februári pénzügyi tájékoztatóján kiderült, hogy a játék Wii U-ra készülő verziója később fog megjelenni a többinél. Bár ez csak saját spekuláció, de mi azt sem zárnánk ki, hogy a Wii U szerénynél is gyengébb teljesítményét látva más kiadókhoz hasonlóan végül a Ubisoft is a platform mellőzése mellett döntene.


A Ubisoft most először szólalt meg a dátummal kapcsolatban, most május 27-re ígérik a Watch_Dogs megjelenését, pc-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is.

Az összplatformos, fél évnyi késést a kiadó szerint a játék komplexitása eredményezte. A Watch_Dogs lényegi része ugyanis a környezetben lévő elemek (mások mobilja, a városi rendszerek, számítógépek) feltörhetősége. Egy példával élve: egy autós üldözésnél nem csak navigációra használható a telefon, hanem a város közlekedési rendszeréhez hozzáférve hirtelen zöldre válthatjuk a keresztforgalom piros lámpáját, így elérvén, hogy üldözöttünket feltartóztassák a keresztbe elinduló autók.

A játék nagyszerűségében rejlik, hogy a rohanó digitális világunk köszön vissza részben. Szakít minden hagyománnyal, hiszen egy teljesen új oldalról közelíti meg a sztorit. A grafika magával ragadóra, és szemkápráztatóra sikerült.