powered by www.bluechip.hu

Cooler Master újdonságok

Mizar, Alcor és a CM Force 500

by Blake Dashed
2014. March 08. 08:58
A Mizar a Göncöl szekér rúdjában elhelyezkedő középső csillag. Az Alcor mellette helyezkedik el, és valamivel halványabb.
Alcor
Alcor

Egyes helyeken a Mizart a lónak az Alcort pedig a lovasnak nevezik. Esetünkben is hasonló a felállás. A Cooler Master gaming vonalát reprezentáló CM Storm nemrégiben jelentette be a Mizar és Alcor párosát, a két külsőre minimalista vonalat képviselő játékos egerét. Nevezhetjük a Mizart a lónak, hiszen egy erősebb felépítésű robosztusabb kivitelezésű egérről beszélünk, míg az Alcor egy költséghatékonyabb, ámde még mindig játékra tökéletesen kiváló termék. Az Alcor egy Avago 3090-es optikai, míg a Mizar egy Avago 9800-as lézer szenzort kapott. 


Mizar

Természetesen a felbontásban is van különbség, az optikai szenzoros Alcor 4000 DPI maximális felbontással rendelkezik, a felbontási szinteket pedig használat közben is állíthatjuk, négy előre definiált lépcsőben. A Mizar lézer szenzora 8200 DPI-t tud, és szintén négy lépcsőben állítható, akár használat közben is, a dedikált gombokkal. Az Alcor gombjai hosszú élettartamú Omron kapcsolókat kapott, a felbintást pedig a különböző színű ledes CM Storm logo jelzi. A Mizar professzionálisabb kialakítást kapott, az oldalán gumi betéttel, amelyek biztosítják a csúszásmentes fogást. A felbontási profilok szintén a CM Storm logo színeiből következtethetőek ki, mindezek mellett pedig hét programozható gombot kapott. A kiváló érzékelők, a kis tömeg és a minimalista, letisztult dizájn teszi a lovast és a lovasát is tökéletesen alkalmassá a játékos stratégia megvalósítására.

CM Force 500

Az erő legyen veled


A CM Force 500, az erő sötét oldalát képviseli, hiszen kívül belül fekete. Az erő megszerzéséért pedig nem kell sokat fizetni, hiszen a vékonyabb pénztárcájú felhasználókat próbálja magához vonzani. A felső tápegység helynek köszönhetően szinte az összes jelenleg elérhető erőforrással kompatibilis. Támogatja a legújabb ATX és micro ATX alaplapokat, és a high-end videokártyákat is, 320mm-es hosszig, a HDD keret megtartásával. Két HDD és ODD beszerelhető szerszám nélkül, plusz hat HDD hagyományos módon, és mindkét oldallapon van szellőzőnyílás a jobb processzor és VGA szellőzés érdekében, amelyekre akár egy-egy 120mm-es ventilátor is felszerelhető. Az extra gyors adatátvitelről a nemrég elterjedt USB 3.0-ás csatlakozó gondoskodik.
Az erő tehát velünk van, már csak tudni kell használni!