powered by www.bluechip.hu

Elérhető az MS-DOS forráskódja

A Microsoft közzétette a 80-as években debütáló rendszer forráskódját

by Blake Dashed
2014. March 27. 10:37
Címkék: microsoft, dos
A Computer Hystory Museum segítségével a Microsoft teljes mértékben elérhetővé tette az MS-DOS forráskódját. A redmondiak első operációs rendszere még az 1980-as években jelent meg, a Word első, DOS-alapú verziójával együtt.

A Word for Windows 1989-ben látott napvilágot és óriási sikert hozott a cégnek. A Microsoft saját adatai szerint az akkori piac közel felét saját szoftverük szolgálta ki. Az együttműködésnek köszönhetően mától mindkét szoftver forráskódja elérhető.


Természetesen a kódok manapság semmilyen piaci értékkel sem rendelkeznek, ám ettől függetlenül a letöltésük előtt el kell fogadni egy licencszerződést, miszerint üzleti célra nem lehet felhasználni azokat. Ezen túlmenően tiltott az újrapublikálásuk is, a fájlokat kizárólag a Computer History Museum terjesztheti.

A Microsoft állítása szerint a forráskódok publikálása a történelmi jelentőségükből fakad, ugyanis ezen szoftverek segítségével vált nemzetközi mamuttá a redmondi cég, az MS-DOS és Word for Windows örökre megváltoztatták a számítástechnikát.