powered by www.bluechip.hu

Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.

Elindult a Microsoft kreatív videó pályázata

by Zulu
2012. December 27. 20:04
Címkék: microsoft, windows 8
Megérkeztek az első pályázatok a Microsoft nemrég kihirdetett kreatív videó pályázatára, és számos érdeklődő regisztrált már az oldalon, hogy jelezze: készül a saját feldolgozása a témára. A cég nyílt pályázatán arra a felvetésre keres kreatív válaszokat, hogy mi történne, ha a számítógépünk önálló életre kelne. A Windows 8 bevezetéséhez kapcsolódva meghirdetett „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” című pályázatra 2013. január 6-ig várják a pályamunkákat. A fődíj 1 millió forint, a részvétel pedig ingyenes.


A Microsoft kreatív pályázata olyan kérdést vet fel, amely sokak fantáziáját megmozgatja: mi történne, ha a számítógépünk önálló életre kelne? A kérdésre profi és amatőr feldolgozásokat várnak film, animáció vagy zenei formában.

A pályázaton kézi kamerával felvett jelenetekkel épp úgy részt lehet venni, mint profi filmes anyagokkal, vagy zenei felvételekkel. A lényeg a kreatív gondolat. A készülő alkotásokban egyetlen tartalmi kötöttségnek kell megfelelni: szerepeltetni kell a pályázat kiírója által megadott 5 kulcsszót a művekben. A kulcsszavak, illetve a pályázat teljes kiírása megtalálható a pályázat hivatalos
weboldalán, a www.windows8.hu oldalon.

A fődíja egymillió forint, amelyet a legötletesebb alkotás készítőjének ítél a zsűri a pályázat végén. A három legnépszerűbb alkotást további 200 ezer forintos nyereménnyel díjazza a Microsoft.



A pályázaton egyénileg és csoportosan is lehet indulni. Iskolai, színjátszó, filmes és zenész közösségek pályázatait is várják a szervezők. Az alkotások beadási határideje 2013. január 6. Az érdeklődőknek érdemes még a pályamunka elkészítése előtt regisztrálni a pályázat oldalán, hiszen fontos információkat, tanácsokat kaphatnak saját anyaguk elkészítéséhez.