powered by www.bluechip.hu

NVIDIA Titan Z

Megkérdőjelezhetetlen egyeduralkodó kártyát mutatott be az Nvidia

by Blake Dashed
2014. March 27. 16:40
Címkék: nvidia, geforce, vga, titan, z
Az Nvidia bemutatta a Geforce Titan Z-re keresztelt "városi atomerőmű" teljesítményével egyenlő tudású videokártyáját.

Az NVIDIA a GPU Technology Conference-en jelentette be legújabb csúcsvideokártyáját, a GeForce Titan Z-t. A cég vezérigazgatója szerint a hardvert annak szánják, "aki szuperszámítógépet akar építeni az asztala alá", és bár ennek megfelelően a specifikációja a számok orgiája. De a teljesítmény adatok mellett akad itt még valami, amiben az Nvidia szintén a  csúcsra akart törni. A kártya ára.


Ha szeretnénk egy ilyen kártyát vásárolni, kisebb jelzáloghitelhez kell folyamodnunk, hiszen nem kevesebb mint 3000 dollárért utánunk is dobják. Hogy ez túl sok, netán belefér, azt mindenki döntse el maga. De mindenképpen impozáns darab.
 


Túl sok részletet nem ismerünk, de az biztos, hogy a kártyán két Kepler GPU dolgozik majd, egyenként 2880, vagyis összesen 5760 CUDA maggal, memóriából pedig összesen 12 GB jutott rá. Az NVIDIA szerint a Titan Z-vel problémamentesen lehet majd 5K-ban, illetve egyszerre több monitoron játszani, ráadásul mindezek mellett a hardver végig hűvös és csendes marad az ígéretek alapján.

És Te mit kérsz karácsonyra?