powered by www.bluechip.hu

VR sisakot fejleszt a Samsung

A Samsung is beszáll a virtuális valóság fejlesztésébe

by Blake Dashed
2014. May 23. 08:07
Címkék: samsung
Úgy látszik, a legújabb őrület a szórakoztatóelektronikában a virtuálisvalóság-sisak lesz. Az legalábbis már felettébb gyanús, hogy a Facebook és a Sony után a Samsung is kipécézte magának ezt a területet.

Minden 2012 augusztusában kezdődött, mikor egy Oculus Rift nevű projekt tűnt fel a Kickstarteren, aminek mindössze 24 óra elegendő is volt ahhoz, hogy összejöjjön a piaci starthoz szükséges 250 ezer dollár. Az Oculus Riftnek keresztelt sisak tulajdonképpen egy virtuálisvalóság-sisak, ami teljes térhatást garantál a technológiát támogató 3D-s alkalmazások esetében. A fejlesztés két évet sem ért meg a gyártó kezében, idén márciusban a Facebook 2 milliárd dollárért felvásárolta a sisakot fejlesztő Oculus VR-t. 

Bár eredetileg játékokhoz fejlesztették a sisakot, a Facebook a megszerzett technológiát az élet több területén is bevezetné. Ellenben a Sony-val, amely kifejezetten a játékosoknak szánja saját fejlesztését. Időközben a japán cég is beszállt a VR sisakos bizniszbe, s Project Morpheus néven fejlesztett egy saját virtuálisvalóság-sisakot a PlayStation 4 konzolhoz. Külföldi sajtóértesülések szerint a Samsung lehet a következő nagy játékos a területen, miután a dél-koreai gyártó állítólag szintén egy VR sisak fejlesztésén dolgozik.

Egyelőre nagyon kevés infó áll rendelkezésre a készülékről, s a Samsung az egészből – természetesen – nem erősített meg semmit, ám a céghez közel álló források tudni vélik, hogy a gyártó VR sisakjainak korábbi prototípusait jelenleg is tesztelik fejlesztők a Samsung csúcskészülékein (valószínűleg a legújabb Galaxy okostelefonokon és tableteken). Továbbá az is homályos, hogy a Samsungnak mire lehet jó egy saját VR headset.

via Engadget