powered by www.bluechip.hu

5 milliót vittek haza a legjobb Dota 2 játékosok

Bizony nem elírás, 5 millió dollárt vihettek haza a legjobbak

by Blake Dashed
2014. July 22. 12:37
Az összecsapásban a kínai Neewbee csapat diadalmaskodott. Elképesztően nagy érdeklődés előzte meg a bajnokságot amit a Twitchen és az ESPN csatornáján lehetett követni élőben.
Az ingyenes multiplayer játékban, a Dota 2-ben (MOBA),  (Defense of the Ancients 2) győztek. Az öt kínai fiatalember több mint 5 millió dollárt nyert: igaz, ezt az összeget még ötfelé kell osztaniuk. A Newbee sietve, még februárban állt össze kifejezetten azzal a céllal, hogy erre a versenyre készüljenek.



Azért a második helyezett Vici Gaming (szintén kínai csapat) sem járt rosszul, nekik közel 1,5 millió dollár jutott a teljes nyereményalapból, azaz 10 millió dollárból.

Ez a legnagyobb és legjövedelmezőbb e-sport bajnokság, amit a világ valaha is látott. Házigazdája a Seattle-i 17.000 férőhelyes KeyArena, előző évben pedig a GamesCom volt Kölnben, Németországban. A mostani viadalra a 99 dolláros jegyek egy órán belül fogytak el. A játék ingyenesen játszható, a felhasználóknak azonban lehetőségük van további, kiegészítő tartalmak vásárlására, melyek a játék és a játszott hősök külsejét változtathatják meg. A vásárolható tartalmak túlnyomó része a Steam alkalmazáson keresztül cserélhető.

Az itthoni rajongók a Lurdy házban kísérhették figyelemmel a csatát.