powered by www.bluechip.hu

Adathalász program a Windows 10?

A Microsoft minden tudni fog rólunk!

by Morzan
2014. October 12. 15:26
Címkék: program, microsoft
A Windows 10 előzetese már elérhető és ingyenes kipróbálható egy regisztráció fejében a Windows Insider Program keretein belül. Azonban nem árt vigyázni! A Microsoft minden tudni fog rólunk!
„A Microsoft információkat gyűjt önről, eszközeiről, alkalmazásairól és hálózatairól, illetve ezek felhasználási módjáról. Például begyűjtjük az ön nevét, e-mail címét, érdeklődési körét és kedvenceit, böngészési, keresési és fájltörténetét, hívásait és sms-adatait, az eszköz konfigurációját és a szenzoradatokat, illetve alkalmazáshasználati szokásait.” - és itt még nem álltunk meg: "A begépelt szövegeket, a rendszerben tárolt fájlok adatait, a hangüzenetek bemeneti információit és egyéb programadatokat is. " - idézet a felhasználási feltételekből.


Korábban Mary Jo Foley azt írta, hogy a cég új visszajelzési rendszert vezetett be, amelyik valós időben küld adatokat (feedback – real-time telemetry system), így folyamatosan figyelhetik az előzetest kipróbálókat. De mért van erre szükség? A Microsoft arra hivatkozik, hogy az automatikus adatküldés csupán a rendszer fejlesztését szolgálja és semmi mást. Tehát nyugalom! -Az adatokat harmadik félnek nem továbbítják, továbbá az információkat speciális helyen kezelik.  Ez a funkció csak és kizárólag az előzetesben szerepel, a végleges rendszerben már nem fog. 

Te mennyire bízol a Microsoft adatkezelésében? Ki fogod próbálni a Windows 10 -est?