powered by www.bluechip.hu

Új böngészőt mutathat a Microsoft

A Microsoft új böngészővel válthatja le az Internet Explorer -t.

by Morzan
2015. January 02. 11:06
Címkék: microsoft
A ZDNet.com forrásai alapján a Microsoft esélyes, hogy lecseréli az Internet Explorer -t egy már fejlesztés alatt álló böngészőre, minek belső fejlesztési neve Spartan.
Thomas Nigro, a VLC fejlesztője erősítette meg egy Twitter bejegyzésben, amiben a következők álltak: "Ok so Microsoft is about to launch a new browser that's not Internet Explorer and will be the default browser in Windows 10. Wow." Oké, szóval a Microsoft egy új böngészőt indít el, amely nem az Internet Explorer és az alapméretezett böngésző lesz Windows 10 -ben! Wow! A szakemberek eddig azt hitték, hogy a Spartan az IE 12 kódneve, de most kiderült, hogy néhány pontban lesz folytonosság az IE és az új szoftver között. Például abban, hogy a Spartan tovább fogja használni a Microsoft Chakra nevű JavaScript-motort és a Trident nevű renderelőmotort, s nem a WebKitre fog épülni.

Valószínűleg Spartan egyelőre nem fogja teljesen leváltani az IE -t hanem a Windows 10 tartalmazni fogja mind a kettőt, így biztosítva a kompatibilitást.