powered by www.bluechip.hu

Betörhet az Andorid az autók fedélzeti rendszereibe

A Google már az autópiacon is tervez.

by Morzan
2015. January 06. 16:41
Címkék: , az
A Reuters arról számolt be, hogy a Google várhatóan az autópiacra is beteszi a lábát, méghozzá az Android segítségével.
Senkinek sem árulunk el titkot azzal, hogy az Andorid az egyik leguniverzálisabb rendszer jelenleg. "Már csak a kávéfőzők nem futnak azzal, bár lehet, hogy tévedek - a szerk." A Google már javában dolgozik azon, hogy .. nem, nem a kávéfőzők, hanem az autóiparba is betörjön. Ez természetesen az Android rendszerrel valósulhat meg, mégpedig egy olyan változatával, mellyel az egyes autók fedélzeti rendszerévé válhat. Az első ilyen autók várhatóan idén - 2015 -ben futhatnak be. A cél megvalósításához a Google már megtette a kellő lépéseket és megalapította az Open Automotive Alliance (OAA) nevű szervezetet, amelynek már tagja az Audi, General Motors, Honda, Hyundai és az nVidia. Céljuk, hogy felgyorsítsák a folyamatokat. 


 
Ezzel az innovációval egy új szintre kerülhet a vezetés élménye. Az Android rendszer képes közvetlen hozzáférést biztosítani nemcsak a különböző tartalmakhoz, de az információkhoz is, például a felszerelt szenzorok adataihoz. A platformra elkészített alkalmazások nem csupán dokumentálhatják, hanem ki is értékelhetik és más eszközökkel, illetve szolgáltatásokkal szinkronizálhatják egy-egy autós vezetési stílusát.

A társaság még teljesítményproblémákkal küzd, mert az integrált Android Auto nem azonnal, a gépkocsi indításakor áll rendelkezésre, hanem csak fél perc után.  Ez nem igazán megfelelő érték, így még erősen dolgoznak a projekten.