powered by www.bluechip.hu

Van fogalmad róla, hogy micsoda lehetőségek lapulnak a zsebedben?

5 nagyon jó tipp arra, hogy mire használhatod MÉG a pendrive-odat!

by Szabina
2015. March 26. 11:03

A pendrive kifejlesztésének elsőségét több cég is magának igényli. A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-es év elején, viszont az ő szabadalmuk nem írja le pontosan ezt az eszközt, inkább egy szélesebb adattároló családdal foglalkozik.

Az izraeli M-Systems cég 1999. október 12-én regisztrált egy honlapot, mellyel a pendrive-megoldásuk reklámozását célozták. Termékük 2001-ben IDEA díjat nyert. Az IBM foglalkozott termékük terjesztésével, de csak 2000. december 15-től lehetett vásárolni tőlük. Forrás: Wikipedia

A pendrive-okat leginkább adathordozásra használjuk, méretüktől függően szinte az összes fontosabb fájlunkat, képünket, videonkat vagy dokumentumunkat tárolhatjuk rajta és hordozhatjuk, hogy mindig kéznél legyenek. Viszont ennél sokrétűbben is kihasználhatjuk a mobilis tárolóeszközt! Mutatunk ebből most 5 praktikus funkciót, amire talán nem is gondoltál eddig.

1. Futtathatsz vele portable (hordozható) alkalmazást vagy programot.

Sok olyan alkalmazás vagy program használatában is segítségedre lehet a pendrive, amiket csak egy - például otthoni vagy munkahelyi - gépeden használsz. Ha éppen nem az otthon/munkahelyeden dolgozol, vagy hirtelen szükséged lenne valamelyik programra vagy alkalmazásra, nem kell telepítened őket. Főként, ha nyilvános gépen kell dolgoznod, elég a pendrive-odra töltened a portable verzióját programjaidnak és bármelyik számítógépbe dugva könnyen és gyorsan tudsz dolgozni pl. különböző office vagy akár adobe alkalmazásokkal. 



2. Operációs rendszert telepíthetsz.

Nem csak a programokat vagy alkalmazásokat tudod magaddal vinni a pendrive segítségével, hanem operációs rendszer telepítésére is alkalmas lehet egy pendrive. Ahhoz azonban, hogy problémamentesen működjön a hordozható operációs rendszer telepítő, érdemes az interneten böngészni és útmutatót keresni. A CD-s telepítővel szemben a pendrive-nak nagy előnye, hogy több adat fér el rajta, így a nagyméretű disztrókat is be tudja tölteni, amik a CD-ROM-on nem férnének el.


3. Használhatod memória bővítésre.

Ha a géped lassan tölti be a programokat és gyakran érzékelhetően lelassul, akkor a pendrive-od a segítségedre lehet, kiegészítve egy, a Microsoft által kifejlesztett, programmal, a ReadyBoots-cal. Ez a program lehetővé teszi, hogy a pendrive szabad kapacitásait a gép, használata közben RAM-ként érzékelje, így plusz memóriához juthatsz.


4. Zárolhatod és feloldhatod a gépedet.

Biztosan láttál már te is olyan akciófilmet, amiben szupertitkos adatokat tároltak a számítógépeken és csak egy biztonsági kulccsal lehetett az azokon tárolt adatokhoz hozzáférni. Ha nem is államtitkokat őrzöl a gépeden, de szeretnéd a személyes fájljaidat még nagyobb biztonságban tudni, akkor a pendrive-odat “kulccsá” alakítva megteheted ugyanezt. A Windows Predator nevű eszköze átalakítja a pendrive-odat, amit onnantól kezdve, ha csatlakoztatsz a gépedhez, feloldja a zárolást, ha kihúzod, akkor hozzáférhetetlenné teszi. Zseniális, ugye?!

5. Automatikusan szinkronizálhatod a fájlokat.

A fájlok másolása a gépedről a pendrive-ra mára már sokat egyszerűsödött. A manuális, olykor időigényes másolgatás helyett a SyncToy and SyncBack SE eszközök segítségével a pendrive-od és a géped között a fájlok módosulása, mentése úgy fog szinkronizálódni, mint a Dropbox vagy a GoogleDrive használatakor, ezzel nagyban megkönnyítve a kavarodást és az esetleges figyelmetlenség miatt becsúszó össze-vissza mentést, aminek általában adatvesztés a vége.





A számos lehetőség közül, amire jó ez az USB eszköz, most csak párat soroltunk fel, érdemes böngészni az interneten további, személyre szabott, hasznos felhasználásért. Megéri tehát több pendrive-ot is tartani, hogy ezeket a funkciókat könnyen és állandóan el tudjuk érni.

A Silicon Power pendrivejai tökéletesen megfelelnek minden igényednek. Nézd át a teljes kínálatunkat!