powered by www.bluechip.hu

A Google ismét újragondolja a Google+ -t

Van Google+ profilja? Lehet, hogy már nem sokáig.

by Morzan
2015. July 29. 16:45
Címkék: google
Úgy tűnik, hogy a Google+ Photos megszüntetése csak a kezdet volt. A keresőóriás ismételten szeretné használhatóbbá tenni a Google+ -t.

Egy friss blogbejegyzés szerint a következő hónapokban elég nagy változások jöhetnek. Elvileg nem kell majd Google+ profil, hogy tartalmakat osszunk meg YouTube -on, vagy, hogy egyáltalán csatornát regisztráljunk be. Valamennyi termék eléréséhez bőven elegendő lesz a „mezei” Google-hozzáférés. A publikus Google+ profiltól eltérően a Google-accountra nem lehet rákeresni, és nem is lehet követni. Azoknak pedig, akiknek ugyan van Google+ profiljuk, de azt nem használják, a Google jobb menedzselési lehetőségeket, illetve egyszerű törlést kínál fel az elkövetkező időszakban. A változások először a YouTube -ot fogják érinteni. Most már nem fog megjelenni a Google+ fiókon ha kommentelünk valahova, és fordítva sem. Nem lesz szükség Google+ fiókra, hogy feltöltsünk, csatornát hozzunk létre, vagy kommenteljünk. 

Bár a Google állítja, hogy további tervei vannak a Google+-szal, és eközben a májusban létrehozott Collection (Gyűjtemények) funkcióra hivatkozik, ezek a lépések azonban óhatatlanul felvetik azt a gondolatot, hogy tán csak nem az egyre inkább szellemvárosra emlékeztető Google+ bezárását tervezi a keresőóriás?