powered by www.bluechip.hu

Wii U konzol - amit tudni kell róla

by Zulu
2012. October 29. 16:33
Címkék: nintendo, játék

nintendo-wii-u.jpg

A legutolsó Nintendo Direct konferencián mutatkozott be a Wii folytatása a Nintendo hamarosan megjelenő legújabb otthoni konzolja.

A Nintendo a legutóbbi globális „Nintendo Direct” videó keretében fedte fel az egész világot izgalomban tartó Wii U játékkonzol tulajdonságait. A részletek között a rendszer érintőképernyős irányítója és a Wii U GamePad is bemutatásra került. A videóban, amelyet a http://www.youtube.com/nintendo címről lehet elérni, a Nintendo elnöke Satoru Iwata illusztrálta, hogy a Wii U miként fogja a forradalmasítani a játékosok szokásait, hogyan fognak a játékosok egymáshoz, és a szórakoztatáshoz viszonyulni a második képernyőt tartalmazó irányító segítségével. A Nintendo Direct videóban a következőkről tudhattunk meg bővebb információkat.

Új módok és lehetőségek a játékra: A televízió és a második Wii U GamePad két képernyős integrált rendszerként működik, így a Wii U egyedi lehetőségeket nyújt a játékra, ahol “aszimmetrikus” játékmenetben minden játékosnak külön elérendő célja, kihívásai és nézetei vannak, az adott, megosztott játékélmény keretein belül.

wii-u-zombi.jpg

Miiverse: A Miiverse egy teljesen új, hálózati kommunikációs rendszer, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megosszák az élményeiket, kitárgyalják a játékokat és új tartalmakat fedezhessenek fel akkor is, ha több ezer kilométerre vannak egymástól. A saját, személyre szabott Mii karakterrel a játékosok belépnek a Miiverse-be, ahol játékokat, alkalmazásokat és szórakoztató tartalmakat találhatnak. Ezekkel a tartalmakkal vagy interakcióba lépnek, vagy kitárgyalhatják a véleményüket barátaikkal. A barátainkat is ezen a felületen hívhatjuk majd játszani, vagy megkérdezhetjük őket egy nehéz pályával kapcsolatban, de olyan részleteket is felfedezhetünk a segítségükkel, amiről előtte azt sem tudtuk, hogy létezik. Egy-egy kihívás elérése után a játékosok megállíthatják a programot vagy az alkalmazást, és zökkenőmentesen küldhetnek üzeneteket a Miiverse közösségnek.

A Wii U GamePad irányítás: A korábban bejelentett érintőképernyős és mozgásérzékelős irányításra építve a tavaly bemutatott Wii U GamePad egy újratervezett és továbbfejlesztett változata került bemutatásra. Az új kialakítású irányító két analóg karral rendelkezik, és TV távirányítóként is használható, akár Wii U konzol bekapcsolása nélkül. A Nintendo bejelentette továbbá a Wii U Pro Controllert, mint külön kapható kiegészítőt is.

wii-u-controller.jpg

Wii kompatibilitás: A Wii konzolhoz tartozó lemezek Wii U-n is lejátszhatóak lesznek, valamint minden Wii kontroller működni fog a Wii U-val is.