powered by www.bluechip.hu

Megjött a Netflix Magyarországra

Végre itthon is Netflix!

by Morzan
2016. January 07. 22:06
Címkék:
Hivatalosan is bejelentette a Netflix, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is elindítja szolgáltatását.
A streaming-szolgáltató alaposan felforgathatja a tévés piacot: a hagyományos tévéadások helyett tetszőlegesen válogathatunk jelentős mennyiségű műsor, sorozat és film közül, persze havi előfizetési díj fejében. A Netflix Amerikában már olyan népszerű, hogy csúcsidőben ők generálják a teljes internetes adatforgalom több mint harmadát. A használatát pedig jelentősen megkönnyíti, hogy az okostévék menüjéből is elérhető. A Netflix egyelőre 13 európai országban van jelen, de már tavaly jelezték, hogy 2016-ra a világ 200 országában jelen akarnak lenni. A hosszú várakozás azonban annak is köszönhető, hogy az európai piac nem egységes, mások a szabályok és a filmforgalmazási jogok. 



De, hogyan is nézhetünk tartalmakat a Netflixen? Mivel ez egy online szolgáltatás, adja magát a válasz, hogy az interneten. Elindítjuk a böngészőben, belépünk fiókunkkal, kiválasztjuk a filmet, és nézzük. Szinte teljesen mindegy, milyen operációs rendszert és milyen böngészőt használunk ehhez, lehet az Windows, OSX, Linux, és kiválaszthatjuk a nekünk kedves böngészőt. Nem lenne azonban ennyire népszerű, ha más platformokon nem lehetne nézni. Például a tévén. Ez úgy is megoldható, hogy rákötjük a laptopot a tévére, de sokkal egyszerűbb, ha a televízió saját alkalmazásával nézünk filmeket. Az okostévék többségében ugyanis van külön erre dedikált Netflix-alkalmazás. Tehát egyszerűen telepítjük a Netflix alkalmazást okostévénkre, belépünk a fiókunkba - és már nézhetjük is a kedvenc sorozatainkat.



Persze a szolgáltatás havidíjas, ahogyan azt már említettük. 3 csomag közül választhatunk, amelyek mindegyike más és más plusz funkciókat tartalmaz. Erről bővebben a Netflix.hu -n lehet tájékozódni. A legolcsóbb csomag 2500ft -ba kerül. Fontos megjegyezni, hogy egyelőre az angol a fő nyelv, ez alatt azt értjük, hogy angolul vannak a menük, és angolul vannak rajta a filmek is. Arról még nincs információnk, hogy ez fog-e változni a közeljövőben, és megjelennek-e például magyar feliratok.