powered by www.bluechip.hu

Logitech BRIO 4K, az új 4K-s webkamera

by Péter
2017. February 07. 11:41
Címkék: brio, logitech, webkamera, 4k
Manapság a táblagépekben, laptopokban és az okostelefonokban is van beépített előlapi kamera, így a videótelefonáláshoz nem kell külön hardvert beszereznünk, az asztali gépek világában azonban más a helyzet. A gépeket monitorokhoz kötjük, melyek közül csak nagyon kevés rendelkezik beépített webkamerával, így ha például skype-olni szeretnénk vagy mondjuk minőségi játék streamet létrehozni, akkor szükség van egy külső eszközre. Ezen a piacon hosszú ideje a Logitech az úr, az elmúlt években egyedül a Razer tudott borsot törni az orruk alá az igencsak impresszív Razer Stargazer-rel.

logitech-brio-4k-image

A Logitech nemrég újra szintet lépett, hiszen bemutatta a BRIO 4K névre keresztelt újdonságát, melynek egyik legfontosabb hozományát már a neve is előrevetíti. A fekete kamera ugyanis 4K felbontásban is képes videót felvenni 30 FPS mellett, de természetesen 1080p-ben is rögzíthetünk 60 vagy 30 FPS kíséretében.

A 4K hátulütője, hogy MJPEG formátumot használ, ami nem olyan hatékony, mint mondjuk a H.264 vagy a HEVC és nagyon gyors internet szükségeltetik hozzá. Alapjáraton 90 fokos látószöggel rendelkezik az 5x digitális nagyításra képes újdonság, de a felhasználók 78 és 60 fokos beállítást is elérhetnek.

A játékosok számára érdekes lehet a mélység és színérzékelés, mely hasonlít a korábban már említett Razer Stargazerre, így zöld háttér esetében megkönnyíti például a streamelést.