powered by www.bluechip.hu

Tesoro Sagitta Spectrum teszt

by BumbleBee
2018. January 04. 16:54
Címkék: , tesoro, spectrum, teszt, gamer
A Tesoro kiérdemelten vési be magát egyre inkább a köztudatba a kimagasló ár-érték arányú gamer perifériáival és merész fekete-lila designjával. Ebben a tesztünkben a Sagitta Spectrum névre hallgató rágcsálót kaptuk meg tesztelésre nagy örömünkre.

A Sagitta Spectrum is a gyártóra jellemző, stílusos, viszonylag minimalista csomagolásban érkezett, mely tartalmaz az egéren kívül egy brosúrát rövid beüzemelési instrukciókkal és az egérhez tartozó szoftver letöltési linkjével. CD-n sajnos nincs mellékelve a csomagolásban, ami szerintem nem jelent akkora problémát, bár egyesek hiányolhatják.


Kicsomagolás után amin először meglepődtem, az a notebook-töltőkhöz hasonló kis tépőzár, ami gyakori hordozásnál praktikus lehet. Az egér fonott vezetéke 2 m hosszúságú, bár egy kicsit lehetne rugalmasabb is. Természetesen a Sagitta Spectrum is aranyozott USB csatlakozót kapott és mint a Spectrum (színkép) elnevezésből sejthető, a mai trendeknek megfelelve a mellékelt szoftverrel programozható teljes RGB világítást kapunk.


Ezeken kívül még nagyon sok egyéb állítási lehetőséget kínál a szoftver, mint már a profibb egereknél megszokhattuk, itt is adott az érzékelő felbontásának profilozási lehetősége, jelen esetben 4 különböző érzékenységet konfigurálhatunk 0 és 5 ezer DPI között, amik aztán az egér görgője alatt lévő DPI switch segítségével változtathatók játék közben is. Továbbá még testreszabható a LOD (lift-off-distance), mely az az érték, ami megmutatja, hogy milyen magasságba lehet emelni az egeret, hogy még érzékelje az alatta lévő felületet, a gyorsítás mértékét, a frissítési frekvenciát, illetve a görgetés és dupla klikkelés sebességét.


A szenzor egyébként tudja a már manapság elvárható 1000 Hz-es polling rátát az alacsony 1 ms-os válaszidőért és legfeljebb 30 G-s gyorsulást is hősiesen viseli, emiatt nyugodtan ajánlható alacsonyabb érzékenységet preferáló FPS játékosoknak is; finom, precíz mozgást biztosít és megbirkózik a nagyobb rántásokkal is problémamentesen.

Elsősorban inkább a jobb kezes, nagyobb tenyérrel megáldott játékosoknak ajánljuk a 130.5 x 72.5 x 42 mm-es 124 g-ra hízott eszközt, mely egy nagyon jó minőségi érzetet keltő antimikrobiális puha tapintású felületet kapott. Egyedüli negatívumként amit talán fel tudunk hozni, az az oldalain lévő fényesebb, kicsit csúszósabb felület, mely több órás játék után egyeseknek zavaró lehet.

Összegezve a 12 ezer Ft körüli árával elég jó vétel akár a kezdők, akár a profibb felhasználók számára is. Megállja a helyét a nagyobb gyártók termékei mellett, a szoftver pedig megbízhatóan működik, a szenzor kimagaslóan precíz, kényelmes és nem utolsó sorban jól mutat az asztalon is, ahogy a különböző világítási effektek segítségével hangulatunkhoz szabhatjuk.

Szerző: Labancz Ákos