powered by www.bluechip.hu

DJI új drónja a Mavic Air

by Gergő
2018. January 25. 13:07
Címkék:
A héten a DJI bemutatta az új drónját. Érkezik a Mavic Air.


DJI a héten bemutatta legújabb kompakt méretű drónját a Mavic Air-t. A tenyérméretűre összecsukható kis drón 12 megapixeles fotókat, 4K videókat és képfeldolgozó szoftverének köszönhetően 25 képből álló 32 megapixeles panorámaképeket képes előállítani. A fő kamera 1/2,3 colos szenzort és f/2.8-as lencséket kapott. A felvételek stabilitását háromtengelyes gimbal-rendszer segíti.



A fő kamerán kívül még hat másik található a drónon. Elöl, hátul és alul két-két kamera helyezkedik el, ezzel segítve a navigációt. A navigációs rendszer segítségükkel ki tudja számolni a térmélységet, az objektumok és tereptárgyak távolságát, így kisebb az esélye, hogy például nekiirányítsuk egy fának. Két infravörös szenzorral és gps-el is rendelkezik.



A követő funkció mellett megkapjuk újdonságként a gesztusvezérlést is, amivel már találkozhattunk a Spark esetében. Több mint 20 percet tölthetünk vele a levegőben, sport módban használva - ha 70km/órával száguldozunk – viszont már gyorsabban merül a 2375 mAh-s aksi.

8GB alaptárhellyel rendelkezik, de SD kártyával bővíthető.