powered by www.bluechip.hu

iPad Mini

Bemutatjuk az iPad Minit

by Blake Dashed
2012. November 26. 23:01
Címkék: ipad, apple, tablet, mini
Az iPad Mini a pletykák ellenére betört a piacra és sikert sikerre halmoz.
Rengeteg pletyka keringet az interneten, hogy vajon lesz-e iPad mini vagy sem. Nos az Apple tette fel az I-re a pontot, mert amikor már mindenki elhitte, hogy nem lesz az iPadnek kistestvére, bejelentette az iPad Mini érkezését.

                      

A kis készülék csupán méretében különbözik a "bátyától". Erős, gyors és szép. 

Fekete vagy fehér színben érhető csak el, azonban már az új Lightning csatlakozóval. A jack ajzat érdekes módon felül maradt, annak az elhelyezkedését nem változtatta meg az Apple. 23%-kal vékonyabb lett és 53%-kal könnyebb a jelenlegi iPadeknél. A kijelző mérete 7,9 colos, míg az iPad 3-é 9,7. Így a kijelző nem retina, hanem 1024×768 pixel felbontású, ami azt jelenti, hogy megegyezik a 4:3-as iPad 2 méretével. Természetesen nem csak kívülről, hanem belülről is komoly erőt kapott a kisebb iPad. A5 processzor hajtja, 720p HD előlapi és 5megapixeles hátlapi kamerával tudunk fotózni.

                      

Meglepő módon a kis iPad könnyen elfér egy kézben is, és a használni sem nehéz. Eltudom képzelni egy nő kezében is, akinek szintén nem fog problémát jelenteni a kis készülék tartása és használata.

                        

Az iPad Mini az új generációs kommunikációs chipet rejt magába vagyis, 5Ghz-es Wifi hálózatokra is tudunk csatlakozni könnyen és gyorsan.

Az Apple hivatalos iPad Mini bemutató videója:



SPECIFIKÁCIÓ:

GyártóApple
Processzor TípusaApple A5
Belső memória32 GB
Operációs rendszer típusaiOS
Memória bővítésNincs
Kijelző felbontása1024x768 pixel
Kijelző mérete7,9"
Wi-FiVan
3G/4G modemNincs
Telefon funkcióNincs
GPSA-GPS
BluetoothVan
Beépített fényképezőgépVan
Csatlakozók3,5mm jack
Méret200 x 134,7 x 7,2 mm
Súly308 g
Garancia1 év

Az iPad Mini egy kicsi és könnyen kezelhető tablet bárki számára. Tökéletes az internetezésre és olvasásra. De azok sem fognak unatkozni, akik inkább a játékokat kedvelik s részesítik előnyben. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy minden iPadre írt alkalmazás tökéletesen és simán elfut az iPad Minin is.
Tökéletes karácsonyi ajándék bárkinek.