powered by www.bluechip.hu

Ice Age Continental Drift: Arctic Games

A népszerű Jégkorszak-franchise nem kerülhette el a sorsát, és a negyedik mozifilmmel együtt a videojáték-változat is megérkezett.

by Blake Dashed
2012. December 13. 12:06
Sid a szokásos bénázása során egy jó nagy adag kajába botlik, ám amikor barátaival együtt rátenné a mancsát a zsákmányra, megérkezik egy másik társaság is, akikkel végül abban maradnak, hogy egy "fair" játéksorozat (innen az alcím, az Arctic Games) keretein belül eldöntik, ki az ügyesebb és a rátermettebb, és aki a legtöbb pontot összegyűjti, az viheti magával a zsákmányt. A játékos feladata tehát az lesz, hogy akár egyedül (ekkor választhat, hogy Siddel és barátaival vagy a kalózok csapatával játszik), akár egy társával (ekkor a két oldal képviseletében mérkőzik meg egymással a két játékos) együtt különböző jégkorszaki tornákon minél több pontot érjen el.
A játék alapkoncepciója tökéletes, a körítés is hangulatos, és általában maguk a játékok is viccesek, így kiváló alapot nyújtanak egy közös otthoni családi/baráti versengéshez. Vannak benne már megszokott játékok (pl. a Prehistoric Plumber, ahol a motkánnyal kell a jégen keletkező repedéseket gyorsan bedugaszolnunk, vagy a csúzlis Coconut Slingshot), illetve újító jellegű megoldások (pl. a Scrat Cannon, ahol ágyúból lőnek ki minket, és apró szigeteket megcélozva kell minél tovább a levegőben maradnunk). A játékok körülbelül fele-háromnegyede nyerte el a tetszésünket a teszt során (pl. a jégtörős ugrálós platformer a legkevésbé, főleg, hogy a Kinect nehezen ismerte fel, hogy éppen ugráltunk, így még a talpunk is megfájdult egy-egy pálya teljesítése során), és ezeknek körülbelül a harmada játszható komolyabb bosszúságok nélkül.



Ha valaki megelégszik azzal, hogy a 10 játékból kb. 4 olyan, amelyikkel hosszabb távon is érdemes játszani, akkor egy hangulatos, eltérő nehézségű, a család minden tagját szórakoztatni képes partijátékokból álló címet tudhat magáénak, ami tökéletesen kiegészíti a mozifilmet.



                                                                A Gameplay