powered by www.bluechip.hu

A Silicon Power 7 az 1-ben dokkolója az SU20

by Lizzy
2021. June 22. 10:12

Megérkezett hozzánk és kipróbáltuk az SP legújabb dokkolóját az SU20-at. A kis eszköz egy USC kimenettel rendelkezik és ez alá rendel (USB 3.2 Gen 1)

  • 3 db USB Type-A (USB 3.2 Gen 1)
  • 1 db USB-C PD
  • 1 db HDMI
  • 1 db SD kártya
  • 1 db microSD bemenet

Ezzel gyakorlatilag egy mobil dokkolót kapunk, amit monitorra, billentyűzetre és egérre kötve könnyen használhatjuk a telefonunkat desktop módban. Ez akkor igazán érdekes, ha Androidos készülékről van szó, ebben ugyanis a 10-es verzió óta van dekstop mód. Azaz a legtöbb alkalmazásunkat kényelmesen használhatjuk. Ez persze spéci grafikus, vagy vágó programokra nem alkalmas, de böngészésre, szövegszerkesztésre, játékra, videók, vagy filmek fogyasztásra tökéletes.


A másik kiváló felhasználási mód azok számra nyílik meg akik viszonylag friss MacBookkal rendelkeznek (amelyiken már csak és kizárólag USB-C bemenetek vannak). Ezeket az eszközöket is egyszerűen használhatjuk monitor, billentyűzet és egér kombinációval az SU20 segítségével. Ráadásul a port bővítés is nagyon hasznos hiszen a tartalomgyártók kifejezetten nem szerették, amikor az Apple eltávolította ezekről az eszközökről a memóriakártya olvasót és azért bőven használunk még alkalmanként A típusú csatlakozós USB eszközöket is.

 

Igen ám, de mondhatnánk erre azt, hogy van már ilyen mi az a két dolog, ami még jobban kiemeli az SU20-at a mezőnyből? Egyrészt az építési minőség, ugyanis egy nagyon szép szál csiszolt alumínium eszközről van szó, ami nem csak okosan, de igényesen is van dizájnolva. A másik az pedig simán az ára hiszen 8.500-9.000 Ft körül alakul az ára, ami nagyjából 1-2 ezer forinttal drágább mint egy sima HDMI-ből USB-C-be alakító kábel és akkor még sehol sincsen szó a megannyi portbővítőről, mert ha mindezt külön eszközként szeretnénk beszerezni amit nyújt az SU20, akkor nagyjából 18-20 ezer forintra duzzad a fogyasztói kosarunk átlagos magyar árakkal és költséghatékony eszközökkel számolva.

 

Az egyik kollégám is tesztelte az eszközt és az alábbiakat tapasztalta:

„A telefonomat használom vele desktop módban, ami kifejezetten kényelmes megoldás lehet akár otthoni munkavégzés esetén ha éppen frissít a laptop vagy nincs kéznél egy használható PC. Csak simán HDMI kábellel összekötöm a telefont a monitor/Tv-vel, a billentyű és egér bt adapterét bedugom a 3 darab USB 3.2-es port valamelyikébe, és még tölteni is tudom a telefont az extra USB Type-c porton keresztül, ami akár 60W töltést is fel tud venni.”

Leszögezhetjük, hogy nálunk mindenki maximálisan elégedett volt az eszközzel, ha ti is adnátok neki egy esélyt, akkor kattintsatok ide és nézzétek meg a terméket. :)

Mint független felhasználó a következőket tudom elmondani a termékről; lassan egy hete nyúzom a készüléket, aminek "build quality"-je meglepett, a jó értelemben, strapabíró alumínium ház ami a hőt szépen elvezeti.

Mindenképpen ajánlom azoknak is a terméket akik esetleg Ultrabookot vagy Macbookot használnak kevés csatlakozóval, fotósoknak akiknek nincs a laptopukon SD kártya olvasó, mert található a kis Dockingstation-ön Sd és microSd olvasó is.

Egyetlen negatívuma számomra esetleg az Ethernet csatlakozó hiánya, bár lévén 3 USB 3.2-es csatlakozó található a kis készüléken, egy USB-Ethernet kiegészítő ezt a problémát is orvosolja.

Összegzésként a Silicon Power SU20 egy jól megépített sok funkcióval ellátott termék, ár/értékben pedig szerintem egy elég erős termék a maga 8 500-9 000 Forintos árával.



EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

  • Port HDMI, USB 3.0, USB Type-C
12 990 Ft
Nettó: 10 228 Ft