powered by www.bluechip.hu

Alphaeon S1 - Mi van a dobozban és hogy működik?

Alphaeon S1-ről részletesen

by Ákos
2021. August 13. 13:29
Címkék: unboxing, szek, gamer, s1, alphaeon, tesoro

Aki új irodai széket keres, gyakran találkozik az úgynevezett „gamer” székekkel. Ez a név elsőre lehet, hogy viccesen hangzik, mert a különleges játékfunkciók meglehetősen korlátozottak. Alapvetően ezek ergonomikus és kényelmes íróasztali székek, amikben naphosszat ülhetünk hátfájás nélkül – akár játszunk, akár dolgozunk. A legfeltűnőbb különbség annyi, hogy a gamer székek néha egy kicsit extravagánsabb kialakításúak a hétköznapi székeknél.

Nálunk a Bluechipnél számos gamer szék kapható megannyi színben és méretben. Egyik legnépszerűbb márkánk a Magyarországon kevésbé ismert viszont kiemelkedő minőségű Tesoro.

Mai cikkünkben részleteiben megnéztük a Tesoro Alphaeon S1-et, az összeszereléstől a használatig.

Ez a szék három színben kapható: fekete-kék, fekete-fekete vagy fekete-piros.

Az Aplheaon S1-et egy elég nagy csomagolásban szállítja ki a GLS megrendeléstől akár 24 órán belül, majd otthon kell összeszerelni. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe a mellékelt útmutató szerint. Ha ez sérülne vagy elveszne az utasításokat megtalálja az interneten is itt:
https://tesorotec.com/project/alphaeon-s1/

Szerencsére nincs szükséged szerszámokra, mert a készülékhez tartozik egy kulcs, amely mindkét végén más-más alakú, és segít a mellékelt csavarok meghúzásában. Erre is gondoltak: az ülésfelület legnagyobb csavarjaihoz kis, puha matricákat mellékelnek, hogy a becsavarodó csavarok ne érjenek közvetlenül a felülethez, és ne sérülhessenek meg.


Az alap elég masszív és fémből készült, a kerekek pedig egyszerűen alulra kerülnek bár egy kis erőre is szükség van ahhoz, hogy a kerekeket a tartókba nyomjuk. Ez gyors és egyszerű, és egyébként csak a központi rugót és a műanyag burkolatot kell behelyezni - ennyi.

A legidőigényesebb rész az ülés és a háttámla összeillesztése, mivel a csavarokat mindkét oldalon párhuzamosan kell becsavarni. Két emberrel ez könnyebb, mert az egyikük be tudja nyomni a háttámlát az ülésen lévő konzolokba, a másik pedig fokozatosan meghúzza a csavarokat mindkét oldalon. Végül is azonban ez nem nagy ördöngösség, és csak egy kis türelmet igényel.


Összeszerelés után a csavarok nem látszanak a végeredményen, mert a konzolokra kis műanyag lapokat tettek. Nagyon pozitív, hogy sok fémet használnak a vázhoz, a háttámla konzoljaihoz, az állványhoz vagy például a háttámla dőlésszögét szabályozó karhoz. A párnák minősége is jó, nem túl puhák és rugalmasak, így jól alkalmazkodnak a testhez, de vissza is formálódnak használat után. A hát és nyak támogató párnákat egy műanyag rögzítővel ellátott pánt rögzíti. Ezenkívül egy kis alkatrész is tartozik hozzá, amellyel a párna pántjait hátul rögzíthetjük.

Összeszerelés után magasságban és oldalirányban állíthatók a karfák, amelyek lehetővé teszik a felület előre és hátra csúsztatását is - ez nagyszerű, ha sokáig ülsz a számítógép előtt.


Az Alphaeon S1 kényelmes az órákon át tartó játékhoz vagy munkához. Könnyű viszonylag egyenesen ülni rajta, és hozzászokni az ergonomikus üléshelyzethez (kissé hátradőlve, lábak elöl szilárdan a földön).

Amennyiben megtetszett a szék rendelj bátran, jelenleg a Fekete/fekete és Fekete/kék színekben van raktáron.






EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft
79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft
79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft