powered by www.bluechip.hu

Samsung S4 spekulációk

A Samsung következő zászlóshajója

by Blake Dashed
2013. February 24. 17:01
Címkék: , samsung, s4, android

A Galaxy termékcsalád néhány év alatt meghódította az egész okostelefon piacot. Alig, hogy megjelenik az újabb modell, rögtön elkezdődik a következő zászlóshajót érintő találgatások. Ennek több oka lehet. Egyrészről a kíváncsiság, hogy vajon meddig tud még fejlődni ez a szegmens, másrészről pedig a felhasználók csigázása és a hírverés.

Nincs ez másképp idén sem. Az S III-as alig néhány hónap alatt elérte a 30 millió aktivált eszközszámot, valamint nem sokkal ezután megjelent az első Full HD kijelzővel szerelt mobil, így az elvárások magas szintre emelkedtek a koreai gyártóval szemben is.

Az elmúlt egy hónapban sokféle információ látott napvilágot, sőt egyre több videó kering a legnépszerűbb videómegosztó portálon is. A PocketNow tájékoztatása szerint viszont már a tavasz első napjain, március 15-én hivatalosan is bejelenthetik a Samsung csúcsmobilját.

A híresztelések szerint első körben Kelet-Európában kezdődhet meg az értékesítés, április végéig pedig Ázsiában is a boltok polcaira kerülhet. Afrika, Ausztrália és az Egyesült Államok várhatóan május, illetve június környékén kapja meg az első szállítmányt.

  

A hardver természetesen bivalyerős lesz. Az idei CES-en bemutatott nyolcmagos Exynos 5-ös SoC kerülhet a burkolat alá, mely egy Mali-T658-as GPU-t is rejt. A kijelző a Samsung csúcseszközein megszokott és elvárt Super Amoled lesz, melynek átmérője 4,99 col és bizonyosan 1080p felbontást kap. A ram mérete 2 GB, míg a multimédiás élmények rögzítéséért egy 13 megapixeles fő-, illetve 2 megapixeles másodlagos kamera fog felelni. A felület touchWiz-ből MotionWiz-zé keresztelt saját interfész lesz, mely az Android 4.2.1-es verziójára lesz ráhúzva.