powered by www.bluechip.hu

Motorola Moto X

Megérkezett a várva várt készülék

by Blake Dashed
2013. August 09. 08:46
Hosszas várakozás után végre itt a Google felvásárlása óta az elsõ Motorola okostelefon, a Motorola Moto X.

Az újdonság 4.7 colos, 720p felbontású, RGB mátrix AMOLED kijelzővel és 316ppi pixelsűrűséggel debütált. A megjelenítőt Gorilla Glass védi. Az 5.6-10.4 mm vastag burkolat alatt dolgozik egy kétmagos, 1.7 gigahertzes Qualcomm Snapdragon S4 Pro chipset Adreno 320 grafikai gyorsító és 2 gigabájt RAM. A belső 16 vagy 32 gigabájt tárhely igény szerint tovább bővíthető microSD kártyával. Extraként két évig 50 gigabájt ingyen tárhely jár a Moto X modellekhez Google Drive-on. A rendszer Android 4.2 Jelly Bean, azonban a Motorola természetesen némi módosítást eszközölt a gyári kezelőfelületen.

Az egyik újítás az Active Display funkció, mely teljesen fekete háttéren alapvető információkat mutat, úgymint idő, új üzenetek, stb. Az OLED technológia miatt ez szinte semmit sem merít az akkumulátorból, az ötlet feltehetően a Nokia Glance Screen megoldásából jött. Előre telepítve megkapják a tulajok a Migrate nevû programot, amely minden képet, videót, SIM bejegyzést, hívás előzményeket és SMS-eket átment az előző, legalább Android 2.2 rendszert futtató készülékekről.


A Motorola Moto X egyik nagy dobása a 10 megapixeles kamera, amelyet ClearPixel technológiával turbóztak fel a gyenge fényviszonyokban történő, szép képek készítése érdekében, de megtalálható még itt HDR és panorámakészítés is. Videó tekintetében full HD felvételek készíthetők, maximum 60fps értékkel, arcfelismerővel, geotageléssel. Az előlapi kamera 2 megapixeles, 1080p felbontásban teszi lehetővé a videó-beszélgetéseket. A Moto X fekete vagy fehér előlappal és nem kevesebb mint tizennyolcféle hátlappal kérhető. A még jobb személyre szabás érdekében kérhető felirat is a telefon hátlapjára, valamint egyedi háttérképet is kaphatnak a jövendő tulajdonosok. A modell Amerika öt legnagyobb szolgáltatójánál lesz megvásárolható 200, illetve 250 dolláros áron két év hűségszerződéssel.