powered by www.bluechip.hu

HTC Advantage - 6 napon belül cserélik

HTC Advantage program, hat napon belül cseréli a betört kijelzőt

by Blake Dashed
2014. February 19. 08:33
Címkék: garancia, hírek, mobil, htc
A HTC Advantage első és legfontosabb eleme, hogy a gyártó a vásárlásától számított 6 hónapon belül teljesen ingyen kicseréli a One, a One mini, illetve One max készülékek betört, megrepedt kijelzőjét.
Ez a sérülés a leggyakrabban előforduló probléma az összes közül, mivel a mobilok elejtésekor a nagy felületű panelek sínylik meg legjobban a balesetet. A mobilokra vonatkozó garanciák az ilyen (nem rendeltetésszerű használatból eredő) sérülésekre általában nem vonatkoznak, így egy betört kijelzőt csak külön megkötött termékbiztosítás fedez.


A HTC ezen kívül hozzányúl egy másik érzékeny területhez is, ami a szoftverfrissítést illeti. A gyártók csak a legritkább esetben adják meg pontosan azt az időszakot, amely alatt frissítésekkel látják el a készülékeket, ezért is rendhagyó az a megoldás, amit az Advantage kínál. E szerint a fent említett modellek a piacra kerülésük után 2 évig garantáltan megkapják a legújabb Android verziókat, aminél egyébként a Google sem látja el hosszabb ideig frissítésekkel a referencia készülékeit.

Végül a harmadik, említésre méltó ajánlat az, hogy a One készülékek mellé típustól függően 25-50 gigabájt Google Drive tárhely jár, ami szintén 2 éven át áll a vásárlók rendelkezésére. Ez utóbbi a legkevésbé egyedi, mivel a gyártók (LG, Samsung) előszeretett adnak új mobil vásárlásakor plusz (Dropbox, Box, stb.) tárhelyet a vevőknek.


A dolog szépséghibája (a mi és még sok ország szempontjából) az, hogy csak az USA-ban érhető el az Advantage csomag, ami a gyártó szempontjából érthető, hiszen ez az a piac, ami a legértékesebb és elsősorban az amerikai vásárlókat szeretnék meghódítani ezzel a lehetőséggel.