powered by www.bluechip.hu

Nvidia Maxwell videókártyák

A gyors modellek a harmadik negyedévben érkeznek!

by Blake Dashed
2014. February 20. 16:04
Címkék: geforce, nvidia
Hamarosan ízelítőt kapunk az NVIDIA “Maxwell” architektúrából a Geforce GTX 750 és GTX 750 Ti modellek személyében.

Ez az első eset, hogy az NVIDIA nem a nagyágyúkkal kezdi meg új sorozatának bevezetését. Azon lehet vitatkozni, hogy ennek mi oka van, egyesek szerint egyszerűen azért történik így, mert a GTX 780 Ti már így is uralja a felsőkategóriát a Radeon R9 290X-el szemben.


A valós Geforce GTX 800 (Maxwell) sorozat 2014 második felében, a harmadik negyedév környékén érkezhet. Ez az idő elegendő kell, hogy legyen arra, hogy a jelenlegi 28 nm-es gyártástechnológia helyett, már a 20 nm-es gyártástechnológiát tudják alkalmazni az új GTX 800 modellekben.


Maxwellről:

A Kepler a GTX 680-nal kézenfogva lassan két éve került piacra, egészen pontosan 2012 márciusának végén. Az utóbbi években kialakult trend szerint egy GPU mikroarchitektúra legalább két évet húz ki, és rendszerint két grafikuskártya-generáció épül rá. Ez történt a Kepler esetében is, hisz a GTX 600-as jelzésű termékek után tavaly egy frissített, 700-as sorozat is piacra került, mely a korábbi lapkák újrapozicionálásából született. Az így megjelent modellek elsődleges célja a Maxwellig húzódó űr kitöltése volt.