powered by www.bluechip.hu

A legolcsóbb Firefox OS telefon

Az MWC nem csak a csúcskészülékekről szólt

by Blake Dashed
2014. February 27. 12:19
Címkék: mobil, firefox
Kevesebb mint hatezer forintba kerül, és minden alapfunkcióval fel van szerelve a Firefox "okostelefonja". De persze nyíltan lehet vitatkozni azon, hogy mit is hívunk okostelefonnak.

Ha létezik olyan verseny, amiben a legolcsóbb okostelefon a szikrázik a harc, akkor a Firefox OS-en futó alap okoskészülék mindenek előtt viszi a pálmát. A 25 amerikai dollárért – mintegy 5600 forint megvásárolható.



A készüléket 1 GHz-es Single Core Spreadtrum ARM processzorral vértezték fel, ami a Firefox operációs rendszert hajtja. A 25 dollárért cserébe a felhasználó egy 320x480 pixel felbontású képernyőt, wifi- és bluetooth-kapcsolatot és egy 2 megapixeles kamerát kap. A szakértők szerint hamarosan beköszönt az olcsó okoseszközök ideje, aminek előfutára és jelenlegi piacvezetője a maga 25 dolláros árával a Mozilla Firefox OS.

A telefon sikerét egyelőre kár megítélni, mert ennyi pénzért valószínű, hogy jobban megéri venni egy használt de jobb készüléket. Persze a vásároló dönti el, hogy mire és mennyit költ, de érdemes a lehetőségeket végig pásztázni.

via Phonearena