powered by www.bluechip.hu

Justdelete.me - Töröld a nem használt profiljaid

Szabadulj meg a nem kívánt profiloktól és a nem használt oldalaktól.

by Blake Dashed
2014. April 10. 09:20
Címkék: biztonság, közösség
Mai rohanó világunkban, sokan használunk közösségi profilokat az interneten. Sok oldalon az ÁSZF-ben viszont olyan dolgok is fel vannak tüntetve, amit a felhasználók 99%-a sajnos nem olvas el. Az egyik ilyen kihívás a törlés funkció, ami nagyon szomorú, hiszen mindenkinek meg kell hagyni a jogot, hogy az oldalt elhagyja önszántából.

Egy tökéletes világban így lenne, de eléggé tökéletlen világban élünk, szóval nincs így. És abban a korban amikor lopják az adatokat, bicikliket, téglákat és végül is mindent ami mozdítható, nem árt nyitott szemmel járni. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az adataitok védelme. De sajnos, ahogy mobilizálódik minden, úgy gyengülnek a jelszavak is. Az emberek inkább választanak egy kevésbé erős és megfelelő jelszót, minthogy a telefonon bonyolult jeleket keljen begépelni a fiókok hozzáféréséhez. Persze ez óriási hiba. Pár percen múlik az egész, de mégis az adataink biztonságban vannak.

A jelszavad erősségét ITT ellenőrizheted, ha nem vagy benne biztos.

A Justdelete.me weboldal épp ezeket a felvetéseket tartja szem előtt és arcon köpi azokat az oldalakat, akik elrejtik a törlési funkciót a felhasználók elől. A leggerinctelenebb ilyen oldal jelenleg a Facebook, ahol még mindig kutatni kell a végleges törlés után, mert csak az inaktivitást ajánlja fel.

A Justdelete.me kínál egy Chrome kiegészítőt is, ami a weboldalak betöltésekor aktiválódik. Ekkor egy kattintás a kis ikonra és azonnal a törlési procedúrát tartalmazó oldalra dob. Minden oldalon működik, ami a Justdelete.me site-on fel van sorolva. Az oldalon továbbá azt is feltüntették, hogy melyik szolgáltatásból/oldalról, milyen nehéz törölni a profilunkat. A kiírásokhoz tartozó jelmagyarázat az oldal alján található. Évente egyszer azért erősen ajánlott végigtisztítani a profiljainkat, amiket nem használunk.

De, ha csak kiszeretnénk próbálni egy-egy oldalt vagy szolgáltatást, de nem szeretnénk a saját adatainkkal ezt megtenni a Justdelete.me erre is kínál egy lehetőséget. Van az oldal tetején egy bizonyos “Fake Identity Generator” aminek a segítségével tökéletes hamis profilokat hozhatunk létre, ha nem kívánjuk a sajátunkat igénybe venni. Ez a funkció akkor kap nagyobb szerepet, ha kevésbé ismert szolgáltatásokat szeretnénk kipróbálni vagy a működésük megismerni.