powered by www.bluechip.hu

Videós céget vásárolt a Facebook

Minden lehetőséget és módszert kiaknáznak, hogy reklámokkal idegesítsék a felhasználókat.

by Blake Dashed
2014. July 04. 14:58
Címkék: facebook, közösség
A Facebook felvásárolta LiveRailt, amely egy román startup vállalkozás. A videó hirdetési platformot fejlesztő cégért körülbelül 400-500 millió dollárt fizettek.

Bár még nem erősítették meg hivatalosan, ismét nem egy olcsó beruházás kötődik a Facebook nevéhez. A legfrissebb hírek szerint a LiveRail videóplatform startupot vásárolta fel, nagyságrendileg 4-500 millió dollárért, de egyelőre nem árulták el a pontos összeget, csak a felvásárlást jelentette be Brian Boland, a hirdetési részleg alelnöke a hivatalos blogon.

Ezzel a lépéssel a Facebook a videóhirdetési ágazatát szeretné fejleszteni, amelyben a videó hirdetésekre szakosodott vállalat lesz segítségére. Az automatikusan elinduló videótartalmak már néhány országban elérhetőek, de egyelőre még tesztelési fázisban tart a megoldás, amely azt mutatja, hogy ezen a területen lassabban haladnak a fejlesztések.

A másik cél, hogy a LiveRail partnereit is megszerezzék maguknak, hiszen olyan vállalatokkal állnak kapcsolatban, mint az ABC Family, A&E Networks vagy a Dailymotion.

De, ha tippelni kellene akkor valószínű, hogy rövidesen minden Facebook videó előtt egy apró reklám bújik majd meg. Ismerős a koncepció, ugye?

Az említett blogbejegyzés megtekinthető az alábbi linken, angol nyelven.