powered by www.bluechip.hu

Tesztasztalon a SteelSeries Siberia V3

Teszteltük a SteelSeries Siberia V3-at!

by Morzan
2015. February 10. 14:00
Címkék: siberia, v3, steelseries
A Steelseries márkáról sokaknak beugorhatnak a különféle játékos rendezvények ahol még a Siberia V2 -ben feszítettek a legnagyobb harcosok. Most legújabb testvérét mutatjuk be nektek aki nem más mint a Steelseries Siberia V3!
Az elmúlt 10 évben olyannyira sikeres volt a Siberia sorozat, hogy ha valaki erre a névre hivatkozott, az egyenlő volt a minőségi gamer hangzással. A Steelseries már a Siberia V1 -essel magasra tette a lécet, hiszen már ott élvezhettük a kényelmet és a teljesítményt, amelyet csak a Siberiák hozhatnak el nekünk. Mikor piacra dobták a Siberia V2 -t, szinte az egész gamer társadalom felkapta a fejét. "Mindenki azt akarta, mindenki keresi kutatja" - viccet félretéve a V2 lett rekord idő alatt a number one gamer headset világviszonylatban.

2014. szeptemberében pedig megérkezett hozzánk a Steelseries Siberia V3 és a Siberia v3 Prism. Ebben a tesztben most a V3 -at vesszük górcső alá, és azt is megnézzük, hogy pontosan mivel is jobb ez mint a V2.


V3

- Frequency Response: 10 – 28000 Hz (V2: 18 – 28.000 Hz)
- Impedance: 35 Ohm (V2: 32 Ohm)
- Sensitivity: 80 dB (V2: SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 112 dB )
- Cable Length: 1.2 m (3 ft) (V2: Cable length: 1 + 2 = 3 m (9.8 ft.))
- Connectors: 3.5 mm & dual 3.5 mm PC Adapter


A V3 elődeihez képest lélegzetelállító, telt hangokkal kényezteti a fülünket. A fejlesztők teljesen újratervezték az akusztikus kamrát, továbbá vadonatúj driverrel is felszerelték. A hangszórók körüli zajszigetelő memóriahab most még kényelmesebb és hosszú viselet után sem fáj tőle a fülünk. A fejpánt a Siberia V2 -vel szemben (ahol szövet) minőségi műbőr garantálja a kényelmet. 35 Ohm -os ellenállást kapott. Kábel hossza 1.2 méter. 10 – 28000 Hz -ig hallhatjuk a hangokat. 80 dB -ig mehetünk fel.


MIKROFON

- Frequency Response: 50 – 16000 Hz (V2: 50 – 16.000 Hz )
- Pick Up Pattern: Unidirectional
- Sensitivity: -42 dB (V2: 
-38 dB)



A kihúzható és visszatolható mikrofon a V2 -höz képest vékonyabb, műanyag borítást kapott. Mikor éppen nem beszélünk egy könnyed mozdulattal visszatolhatjuk a helyére. A crystal-clear audio technológiának köszönhetően a mikrofon által felvett hang természetesnek hat, nem recseg, a háttérzaj elhanyagolható. 50 – 16000 Hz -ig dolgozik, az érzékenysége pedig -42 dB. Ugyan azon az oldalon ahol a mikrofon is, kicsit hátrébb található a mute gomb amivel egy mozdulattal ki és be tudjuk kapcsolni a mikrofont. 


KOMPATIBILITÁS

- Any Device With Single Or Dual 3.5mm Audio Ports


A V3 -at szinte bármelyik platformhoz használhatjuk. Dual jack kábel is jár, így a termék nem csak asztali- és mobil számítógépekkel, de mobileszközökkel és játékkonzolokkal is hatékonyan használható. A követelmény szimplán egy 3,5 milliméteres jack audió csatlakozó.


Anyaghasználat terén kicsit szomorú vagyok, mivel az a kevés fém borítás is eltűnt amely adott egy kis pluszt még a V2 -nek. Itt két oldalt most műanyaggal találkozhatunk amelyen megnövelték a rések méretét. A többi részen pedig ugyan azzal a finom műanyaggal találkozhatunk. 

 

Összegezzünk. A Siberia V3 is egy kiváló fejhallgatóra sikerült. Azonban olyan érzése támad az embernek, mintha ezt egyszer már eladták volna neki egy V2 formájában. Személy szerint én nem látok benne annyi pluszt, amely a váltásra ösztönözne. De természetesen aki most esne bele a Siberia világába, annak ajánlott termék! A Siberia V3 jelenleg 31.460 Ft- ért vásárolható meg a Bluechip webáruházban fekete illetve fehér színekben.